Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta si v poháru zopakuje jarní derby s Bohemians

Praha - Naposledy v tomto roce mohou vyrazit fotbaloví fanoušci na zápasy Poháru ČMFS. Ve středu se hraje pět utkání a osmifinálový program uzavře čtvrteční duel mezi třetiligovými Mutěnicemi a Ostravou. Hlavní pozornost poutá derby mezi obhájcem trofeje Spartou a Bohemians Praha, v němž si oba týmy zopakují souboj z jarního semifinále. Sparťané v sobotu proti Příbrami ukončili šest týdnů trvající sérii bez vítězství v základní hrací době, ale kouč Jozef Chovanec zůstává při zemi.

AC Sparta Praha
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

"Rozhodně to nepřeceňujeme. Český pohár je úplně jiná soutěž, která má svá specifika," řekl dnes sparťanský trenér. Letenští se díky remíze Mladé Boleslavi se Slavií přiblížili čelu ligové tabulky a v pondělí je čeká mimořádně důležitý zápas v Ostravě. Pohár však rozhodně nestaví na druhou kolej, usilují v něm o čtvrtý triumf za sebou. "O Baníku zatím nepřemýšlíme, pro nás je strašně důležité dobře se připravit na pohár," podotkl Chovanec, který má stále starosti s marodkou. Mimo hru zůstává klíčový stoper Řepka, naopak do pohárové sestavy se může po trestu vrátit Kučera.

Také Bohemians pohár nepodceňují, byť v neděli nastoupí k možná klíčovému ligovému souboji z dolní poloviny tabulky proti Zlínu. Na přelomu dubna a května střížkovský tým v semifinále Spartě dvakrát podlehl 0:1, teď se rozhodne v jediném zápase. "V něm se může stát všechno. Složitější je to v tom, že jedeme na Spartu, ale popereme se o to. Šanci dostanou někteří hráči z lavičky, ale to samé se dá očekávat i u Sparty," řekl kouč Bohemians Luboš Urban, jemuž scházejí Zoubek a Demeter.

Plzeň a Teplice zůstávají v lize daleko za očekáváním a pohár pro ně znamená druhou možnou cestu, jak proniknout do fotbalové Evropy. Severočeši posilněni výhrou v Jablonci míří na hřiště druholigového Hradce Králové. "Poslední výsledek má před středečním duelem velký význam a pozitivní dopad. Musíme však nastoupit s respektem a maximální koncentrací, domácí mají rychlé hráče," varoval teplický kouč Jiří Plíšek.

Na příjezd Plzně se chystá další z třetiligových účastníků osmifinále - pohárová senzace SK Hlavice. Obec s pouhými 160 obyvateli ve druhém kole přemohla Mladou Boleslav, a proto si Západočeši dávají před středečním zápasem velký pozor. Na okraj libereckého okresu dokonce odcestovali den před zápasem. "Je jasné, že v Hlavici chceme vyhrát a postoupit," řekl kouč Pavel Vrba, pod jehož vedením Viktoria výrazně ožila. Nový trenér může využít poznatky svého kolegy z "béčka", které o víkendu vyhrálo v Hlavici 2:1.

Naopak Kladno se netají tím, že liga je pro něj momentálně jasnou prioritou. Trenérská dvojice Martin Hřídel, Stanislav Hejkal zřejmě nechá na Slovácku před nedělním soubojem v Příbramí odpočívat většinu opor, pouze obranná čtveřice prý nastoupí v nejsilnějším složení. Některé klíčové hráče nejspíš nepostaví ani domácí, kteří mají v druhé lize rovněž záchranářské starosti a v klubu panuje velké napětí.

Jablonec si proti Zlínu pokusí spravit náladu po porážkách v Liberci a s Teplicemi. Trenérovi Františku Komňackému však bude scházet lídr týmu stoper Homola, který si odpyká trest za nedělní vyloučení. Zlínu bude pro změnu za stejný prohřešek chybět Michal Malý. Posledního postupujícího do jarních bojů určí čtvrteční souboj Ostravy a domácích Mutěnic, které před měsícem zesměšnily České Budějovice, nad nimiž zvítězily 4:0. Už před týdnem vyhrála pražská Slavia v Sezimově Ústí a dnes je na programu zápas mezi Olomoucí a Libercem.

Program 4. kola:

Odehráno: Sezimovo Ústí - Slavia Praha 0:4

Úterý 28. října: 18:00 Sigma Olomouc - Slovan Liberec

Středa 29. října: 14:30 SK Hlavice - Viktoria Plzeň

17:00 Hradec Králové - FK Teplice; FK Baumit Jablonec - Tescoma Zlín; 1. FC Slovácko - SK Kladno; Sparta Praha - Bohemians Praha

Čtvrtek 30. října: 14:30 Mutěnice - Baník Ostrava

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články