Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté Ostravy po čtrnácti letech dobyli Zlín

Zlín - Čtyřgólovou kanonádou v poslední čtvrthodině otočili fotbalisté Ostravy utkání ve Zlíně a vítězstvím 5:2 po čtrnácti letech dobyli zlínský trávník. Domácí do 79. minuty vedli 2:1, ale soupeř je převálcoval drtivým závěrem. Otepka z penalty vyrovnal, Svěrkoš vsítil vítězný gól a výhru v nastaveném čase dvakrát přikrášlil střídající Střihavka. Baník ve dvou posledních zápasech nasázel soupeřům deset branek, minule s pěti góly odjeli z Bazalů Bohemians. Ostravané tak poskočili na čtvrté místo, Zlín je předposlední.

Radost hráčů Ostravy
zdroj: ČT24 autor: ČT24

I s kanonýrem Svěrkošem, který ze sestavy vytlačil dvougólového střelce z minulého utkání Střihavku, začala Ostrava zápas na hřišti předposledního celku tabulky bídně. Vyskočil si už ve třetí minutě po vpádu do pokutového území vymodlil penaltu na Řezníkovi a sám ji proměnil, třebaže gólman Vašek si na jeho střelu k levé tyči sáhl.

Zlín byl v prvním poločasu efektivnější

Baník se hned vzápětí domáhal pokutového kopu také za údajnou ruku Čelůstky ve zlínském vápně, ale místo toho málem podruhé inkasoval, když rychlý brejk nevyužil Bača. Hosté převzali iniciativu, z jejich optické převahy však nevyklíčily žádné možnosti. Vašek musel být ve větší permanenci, domácí totiž kontrovali mnohem nebezpečnějšími rychlými brejky. 

Zejména bývalý ostravský útočník Žůrek motal hlavy stoperům Baníku, kteří nestačili jeho rychlosti a dravosti. Žůrek si umělecký dojem pokazil jen koncovkou: v 18. minutě běžel z pravé strany po prodlouženém výkopu Kořínka sám na branku, Vašek mu však vykryl úhel. Přes Neuwirtha prošel ještě ve 27. minutě, ale jeho nepovedený lob přes nejistě vyběhnuvšího Vaška přistál těsně vedle. 

Hosté byli efektivnější. První příležitost proměnil Bolf, který po rohu Oterpky zavěsil hlavou. Ostravská obrana na nedělní večer ale vyhlásila den otevřených dveří. Dvě minuty před pauzou jimi vstoupil Bača a chladnokrevně přehodil Vaška. Děravým středem těsně po obrátce opět uprchl Žůrek, ovšem na Vaška nevyzrál ani tentokrát.

Ostrava předvedla drtivý závěr

Baník se vzepjal až v závěrečné půlhodině. Tchuř nechal bombou z voleje vyniknout Kořínkův postřeh a pak zápas na pět minut přerušily dýmovnice, které ostravští příznivci naházeli před svůj sektor. Sudí po pětiminutovém dohadování nechal utkání dohrát. 

A koncovku už měli plně ve své režii hosté. Stoprocentní šanci ještě spálil Marek, ale jedenáct minut před koncem se Baník už vyrovnání dočkal. Malý v pokutovém území zápasnickým chvatem sundal Střihavku a Otepka srovnal střelou doprostřed. 

Dobré dvě tisícovky příznivců za Kořínkovou brankou dohnaly Baník k rychlému obratu. Svěrkoš se v 83. minutě uvolnil na hranici velkého čtverce a gólman na jeho ránu k tyči nedosáhl. 

Domácí hra se pod náporem soupeře v záběru zbortila jako hrad z písku. Útočník Střihavka šel na hřiště jen na pár minut, ale jakoby chtěl dát trenéru Večeřovi najevo, že udělal chybu, když mu nedal důvěru od začátku. Svěrkoš mu pasem za obranu přichystal čtvrtou trefu a v sedmiminutovém nastavení přidal po chybě domácí obrany Střihavka ještě pátý gól.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články