Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Zidane povede Real za další trofejí, v souboji o Superpohár vyzve Sevillu

Trondheim - Fotbalisté Realu Madrid a Sevilly se dnes utkají o Superpohár UEFA. Souboj vítěze Ligy mistrů s šampionem Evropské ligy znovu ukazuje dominanci španělského fotbalu, když se už potřetí za sebou a počtvrté v historii střetnou dva týmy z Pyrenejského poloostrova. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu dnes od 20:40 na ČT2.

Zinedine Zidane na lavičce Realu
zdroj: Reuters autor: Andrea Comas

Real povede do utkání trenér Zinédine Zidane, který se může zapsat do historie jako pátý kouč, který vyhraje Superpohár jako hráč i trenér. Dosud to dokázali Luis Enrique, Josep Guardiola, Diego Simeone a Carlo Ancelotti. 

O historický okamžik se mohou postarat i portugalské hvězdy Realu Cristiano Ronaldo a Pepe, kteří se mohou stát prvními hráči, kteří v jediném roce vyhrají Ligu mistrů, mistrovství Evropy i Superpohár. Oba však trápí zdravotní potíže a o utkání přijdou. 

Především absence Ronalda, který si ve finále mistrovství Evropy poranil koleno, bude pro Real velkou ztrátu. Nejenže je Ronaldo jeho nejlepším střelcem, ale zároveň je Sevilla jeho oblíbeným soupeřem a v 17 zápasech jí dal 22 branek. 

Zidane navíc postrádá i další opory Garetha Balea, Keylora Navase, Fabia Coentraa a Toniho Kroose. Naopak do kádru zařadil svého syna brankáře Lucu Zidana.

Také Sevilla však musí na začátku sezony řešit problémy, neboť v létě přišla o několik klíčových hráčů i trenéra Unaie Emeryho. Jeho místo zaujal Jorge Sampaoli, který musel obměnit kádr. Na premiéru čeká především brazilský reprezentační záložník Ganso či Argentinec Joaquín Correa, o branky by se měl starat nový útočník Wissam Ben Yedder. 

Oba celky jsou v Superpoháru popáté, Sevilla dokonce potřetí za sebou. Real má na kontě dvě vítězství, Sevilla jedno. Poslední tři Superpoháry prohrála. 

Utkání se hraje v norském Trondheimu v úterý od 20:45. Přímý přenos vysílá ČT2. Hlavním rozhodčím je Srb Milorad Mažič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články