Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mladá Boleslav se v pondělí utká se Slavií o vedení v lize

Mladá Boleslav/Praha - Utkání o první místo tabulky mezi Mladou Boleslaví a pražskou Slavií uzavře v pondělí od 17:15 program 11. kola fotbalové ligy. Slavia má zatím v čele dvoubodový náskok a oba týmy už devět zápasů neprohrály. Naposledy shodně neuspěly v prvním kole, kdy Mladá Boleslav podlehla na Spartě, Slavia v Liberci. Hlediště mladoboleslavského stadionu bude plné, je vyprodáno.

Michal Papadopulos
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Eden hlásí VYPRODÁNO 

Středočeši zatím doma neztratili ani bod a jejich obrana patří k nejlepším v lize, Slavia naopak dominuje v ofenzivě. Nastřílela již 28 branek a v této statistice jasně vede, o druhé místo se za ní dělí Ostrava a právě Mladá Boleslav se 17 góly.

Trenér Pavel Hapal povede domácí mužstvo k dosud nejprestižnějšímu ligovému utkání od svého příchodu na lavičku. Na souboj s úřadujícím mistrem o první místo se těší. "Je vyprodáno a my chceme být úspěšní a zvítězit, i když víme, že Slavie je nejkvalitnější tým v současné lize. Hodně gólů dává a málo dostává. Domnívám se, že naše hráče více než vidina vyšvihnout se v této fázi sezony do čela tabulky motivuje touha porazit Slavii," řekl Hapal. 

I jeho protějšek Karel Jarolím ví, jak těžký soupeř červenobílé čeká. "Narazí na sebe mužstva laděná směrem dopředu, takže věřím, že diváci uvidí hezký fotbal," uvedl trenér, který ale odmítl časté přirovnávání zápasu k derby se Spartou.

Hráči obou týmu budou bojovat proti rasismu

Pokud za hosty nastoupí Vladimír Šmicer, oslaví stý ligový zápas. "Boleslav je v euforii, hráči ví, že když vyhrají, tak se dostanou na první místo, a to je určitě obrovská motivace. Bude to sice těžký zápas, ale my se na takové souboje těšíme. Jsme v dobré pohodě, obě mužstva mají formu a měl by to být jeden z vrcholů podzimu," řekl bývalý reprezentant.

V utkání nastoupí fotbalisté Mladé Boleslavi a Slavie sice jako soupeři, ale zároveň v jedné věci spojí síly. Při slavnostním nástupu na hrací plochu před utkáním chtějí společně demonstrovat snahu vymýtit z českých stadionů projevy rasismu a xenofobie. Hráči základních sestav obou týmů budou mít na sobě pestrobarevná trička s nápisem "Všichni jsme barevní". Rasistickými urážkami byli naposledy častováni mladoboleslavští hráči Sylvestre a Mendy při zápasu v Teplicích.

Předpokládané sestavy: 

Mladá Boleslav: Miller (Kubásek) - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Kysela - Pecka, Papadopulos. 

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, M. Jarolím, Tavares, Černý - Šmicer, Necid.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články