Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sparťané jásají. Výhrou nad Příbramí protrhli sérii bez vítězství

Praha - Fotbalisté Sparty Praha zlomili po více než měsíci sérii ligových zápasů bez vítězství. V utkání 11. kola dnes porazili Příbram 3:0 a dostali se na třetí místo tabulky. Sparta podala nejlepší výkon podzimu a má další důvody ke spokojenosti. Do hry se v druhém poločase vrátil uzdravený kapitán Patrik Berger a ligovou premiéru si odbyl pět měsíců po šestnáctých narozeninách nadějný Václav Kadlec.

Hráči Sparty a Příbrami bojují o míč
zdroj: ČTK autor: ČTK

Sparta nastoupila znovu v omlazené sestavě. Na stoperu zaskočil Hušek, na lavičce se po delším časem objevil i Berger, vedle něhož usedl i mladík Václav Kadlec. Na výkonu domácích sice bylo znát, že do ideální formy mají daleko, ale současně byla vidět snaha o ofenzivnější pojetí. 

Sparťané byli aktivnější, ale hosté přijeli na Letnou s otevřenou hrou. I proto se málem dostali k první větší šanci, Mišunovu vydařenou ránu z voleje ve 12. minutě zastavil Hušek. 

Letenští se neobvykle prosazovali především po rychlých akcích z křídelních pozic. Po jedné z nich se dostal k zakončení Kúdela, ale jeho volej šel těsně mimo. Podobná akce předcházela klíčovému okamžiku utkání. Plašil podcenil Zemanovo počínání v šestnáctce, stáhl domácího záložníka k zemi a z penalty ve 24. minutě Kisel dostal svůj tým do vedení. 

Hosté se ani po inkasované brance nezalekli. Ve 30. minutě musel dokonce na středové čáře hasit požár Voříšek a po faulu na De Oliveiru se hosté dokonce dožadovali přísnějšího trestu, ale sudí Královec viděl křižujícího Huška. 

Spartě hodně pomohl druhý gól před poločasem. Další rychlá kombinace sice brankou neskončila, ale následný roh už ano. Signál v podání Zemana a střílejícího Kladrubského přinesl uklidnění. Když už jedenáct minut po pauze vstřelil po nádherné kombinaci do prázdné branky Vacek třetí gól, bylo rozhodnuto. 

Na hřiště pak přišel poprvé po zranění Berger a jeho cit ve středu hřiště byl okamžitě znát. Po sedmi minutách na hřišti vyslal do uličky Slepičku, který ale v obrovské šanci ztroskotal na Slavíkovi. I v závěru domácí lídr dokazoval, že může být mužstvu znovu velmi prospěšný. Sparta vyhrála tříbrankovým rozdílem v lize poprvé od dubnového vítězství nad Mostem a diváci vedle výkonu ocenili potleskem i ligovou premiéru mladého Kadlece, který se stačil předvést jednou individuální akcí.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články