Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ščasný: Ztratili jsme formu a za to je vždy zodpovědný trenér

Praha – Opakující se scénář čítající vyřazení fotbalistů pražské Sparty v předkole Ligy mistrů výrazně ovlivnil reakce trenéra Zdeňka Ščasného během tiskové konference v Bukurešti. Kouč letenského týmu dal bezprostředně po utkání průchod svým emocím, když jmenovitě kritizoval vlastní svěřence. S odstupem času však vinu za vyřazení z elitní soutěže vzal částečně na sebe. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ščasný: Faktem je, že nemáme optimální formu

Ščasný po zápase se Steauou například řekl, že obránce Ondřej Zahustel zdaleka nedosahuje jarních výkonů a nigerijský útočník Kehinde Fatai je mimo, protože žádá vedení klubu o přestup.

"Má včerejší kritika hráčů na tiskové konferenci nyní vyznívá hloupě, ta odpověď byla vytržená z kontextu. Ztratili jsme formu a za to je vždy zodpovědný trenér," uvedl Ščasný. "Já ale odpovídal na otázku, zda mohla atypická příprava ovlivnit naši formu. Určitě ano. Já ale nechtěl hledat alibi. Chtěli jsme se zvednout, to se nepovedlo, a to je moje zodpovědnost," doplnil osmapadesátiletý kouč.

Sparta naposledy hrála skupinu milionářské soutěže před jedenácti lety. Po porážce v Bukurešti je jasné, že si na účast mezi evropskou elitou počká minimálně další rok. Soupeře pro play-off Evropské ligy, ve které během minulé sezony překvapivě došla až do čtvrtfinále, se dozví v pátek.

Podle Ščasného se letenský tým musí snažit poučit z vlastních chyb. "Třeba z těch taktických, které jsme udělali v situacích, na které jsme se připravovali. Jsou opakované a musíme se jich dál vyvarovat," upozornil.

"Zadruhé, hráči, kteří nemají formu, na sobě musí dál pracovat a odpíchnout se dobrým výsledkem. Doufal jsem, že se to stane právě na Steaue. Teď věřím, že se nám to povede v příštím zápase," přidal kouč, jehož svěřence čeká v neděli utkání druhého ligového kola v Teplicích.

Ščasný věří, že Sparta ještě v létě posílí, naopak výše zmíněný Fatai by skutečně mohl odejít. "Pořád věřím, že příchody ještě nejsou uzavřené. Čekáme na Rosického, Kadlece nebo další posily, to je pravda. Každopádně, kdybyste se mě zeptali před čtrnácti dny, řekl bych, že v Bukurešti budeme hrát s Kennym (Fataiem, pozn. autora) a Juldou (Julišem) v útoku, ale nakonec to vykrystalizovalo jinak," konstatoval kouč.

"Kenny doma se Steauou nepodal v žádném případě výkon, který by odpovídal jeho parametrům. Sám navíc přišel s tím, že má výbornou nabídku a chtěl by přestoupit. Necítí se tu maximálně vytížený a hlavou už v tom zápase nebyl," dodal Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články