Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vyřadil nás jeden hráč, litoval kapitán Sparty Lafata

Bukurešť - Kapitán David Lafata po vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů se Steaou Bukurešť ocenil výkon záložníka Nicolae Stanciua, který se ve dvojzápase s fotbalisty Sparty postaral o všechny tři góly rumunského celku. A to přesto, že letenský tým o kvalitě rumunského záložníka věděl a připravoval se na něj.

Zklamaný David Lafata
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Před týdnem v Praze Stanciu z přímého kopu vyrovnal na konečných 1:1 a v odvetě zařídil výhru 2:0. "Defacto nás vyřadil jeden hráč," řekl Lafata novinářům. "Bohužel jsme se na něj hodně připravovali, ale je pravda, že nás porazil sám," přidal.

Lafata nebyl daleko od vyrovnávací branky, ale jeho gól rozhodčí neuznali pro ofsajd. "Tam byla škoda už té akce před tím, kdy to Costa vracel pod sebe," řekl bývalý český reprezentant. "Pak se to ke mně vrátilo a myslel jsem, že tam stál ještě druhý stoper. Ale prý to ofsajd byl," dodal.

Podle Lafaty byl však postup Steauy zasloužený. "Nepodrželi jsme míč a nebyli jsme nebezpeční. Oni hráli jednoduše, kopali dlouhé míče dopředu a měli všechny odražené balony. Z toho jsme se dostávali pod tlak," uvedl. "Blbě se to teď říká, ale my jsme za dvojzápas odehráli dobře jeden poločas. A to je málo," prohlásil.

Sparta navíc hrála skoro celou druhou polovinu bez vyloučeného stopera Jakuba Brabce. "Zápas to ovlivnilo. Nevím, jestli to karta byla, nebo ne. Podle mě šlo o zbytečný zákrok. Ale vyplynulo to ze hry, chtěl ho dohrát a teď už to zpátky nevezme," dodal Lafata.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články