Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ščasný: Hráči nesmí propadnout pocitu, že jsou k níčemu

Praha – Po prvních dvou ostrých zápasech sezony se na fotbalisty Sparty snesla kritika za nevyrovnané výkony. Podle kouče Zdeňka Ščasného je tak důležité, aby jeho svěřenci před odvetou 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Steauay Bukurešť nezískali dojem, že jsou k ničemu a věřili si. Zároveň musí konečně odehrát dobře a konstantně celých 90 minut. Letenští odcestovali do Rumunska s remízou 1:1 z prvního duelu.

Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Z různých důvodů ty výkony nebyly úplně optimální a konstantní po celých 90 minut. Teď je důležité, aby mužstvo věřilo tomu, že jsme dobří a silní. Aby hráči nepropadli tomu, co častokrát čtou, a nezjistili, že jsme najednou tady všichni k ničemu," řekl před odletem do Rumunska Ščasný.

"Byť ty výkony nebyly optimální, v těch dvou zápasech jsme neprohráli. Je podstatné, aby si hráči začali věřit a našli správný rytmus. Doufám, že tento zápas je pro to dobrý," dodal.

Letenští v úvodním utkání po povedeném prvním poločase vedli 1:0, po změně stran ale přenechali iniciativu soupeři. Také v lize o víkendu proti Slovácku měli v přestávce náskok 2:0 a nakonec s vypětím sil zvítězili 3:2.

"První zápas nebyl z našeho pohledu úplně optimální, hlavně ta druhá půle. Tam jsme jim dovolili hrát líp, než jsem si představoval, že bychom je měli nechat hrát. Chceme náš výkon zlepšit. První zápas jsme nezvládli výsledkově, jak jsme chtěli, a pokud chceme postoupit, musíme zahrát líp," uvedl Ščasný.

Příliš se nezabývá tím, že Sparta proti Bukurešti hraje vedle postupu také o jistotu minimálně 150 milionů korun. "Že se hraje o hodně peněz, to já nevnímám, to si neuvědomuji. Takhle nemůžu přistupovat k zápasu. Chci být úspěšný, chci hrát dobře. Ale tlak vnímám pořád stejně, moc si to nepřipouštím. To bych se zbláznil. Je to jen větší napětí," mínil Ščasný.

Váhá, zda nepostavit uzdraveného záložníka Lukáše Váchu. "Je už zpátky v mužstvu. Chtěl jsem ho dát do zápasu, už trénuje dlouho. Trošku riziko to je, ale zcela upřímně říkám, že zvažujeme, jestli do něj nepůjdeme," prohlásil Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Šural: Všichni tam necháme všechno
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články