Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Osud vršovického Ďolíčku je stále ve hvězdách, Julisku čeká rekonstrukce

Praha – Dukla a Bohemians 1905, pražské prvoligové celky, řeší před startem nové sezony odlišné problémy se svými stadiony. Zatímco armádní klub hodlá na Julisce opravit střechu či atletickou dráhu, vršovičtí klokani stále nemají jistotu setrvání v milovaném Ďolíčku.

Ve značné nejistotě se na další sezonu připravuje fotbalový klub Bohemians 1905. Stále mu totiž hrozí, že přijde o svůj tradiční stadion Ďolíček a s tím související licenci pro příští prvoligový ročník.

Zastupitelé hlavního města v březnu odhlasovali, že stadion za 121 milionů korun koupí, čímž by vršovický klub zachránili. Od té doby však uplynulo přes čtvrt roku a stále není jasné, zda se odkup podaří. Důvodem je spor o přilehlé parkoviště.

Pozemek vedle stadionu, kde Praha 10 provozuje parkoviště, patří magistrátu, který ho před víc než deseti lety městské části svěřil. Ta ovšem s jeho "odsvěřením" nesouhlasí. Obě strany teď intenzivně jednají. Praha 10 si stanovila podmínky, za kterých pozemek "odsvěří". 

Je nám líto, video expirovalo.
Bohemians 1905 stále nemají jistotu setrvání v Ďolíčku

"Město s těmito podmínkami nemá problém, už jsme dokonce i přes naše odbory poslali vyjádření, že s tímto souhlasíme," uvedl radní hlavního města Prahy pro kulturu Jan Wolf. "My jsme magistrátu odeslali naši variantu memoranda, ale bohužel ještě nemáme odpověď," kontroval Tomáš Pek, místostarosta Prahy 10.

Pokud se pražští zastupitelé s městskou částí nedomluví, ukončí majitel stadionu prvoligovému klubu nájemní smlouvu ke konci září, což by znamenalo ztrátu licence pro první ligu.

"V nás teď už převládá spíše beznaděj než optimismus, týdny se vlečou, zahájili jsme přípravu na novou sezonu a zase nemáme jistotu. Je to ve své podstatě poškozování fotbalového klubu," prohlásil Darius Jakubovič, předseda představenstva Bohemians 1905.

Na Julisce proběhne rekonstrukce za 40 milionů korun

Obnova běžecké dráhy a oprava chátrající střechy nad hlavní tribunou. To čeká fotbalový stadion Dukly Na Julisce. Do konstrukce ze sedmdesátých let zatéká, na což se rozhodlo ministerstvo obrany, jež stadion vlastní, zareagovat.

S výměnou střešní krytiny by se mělo začít ještě letos a hotovo má být příští rok. Rekonstrukce by měla stát kolem 40 milionů korun. "Už opravdu dochází k zatékání jak do konstrukce, tak do objektů, které s tím souvisí. Je zapotřebí to nutně řešit," řekl Milan Beck z Armádního sportovního centra Dukla.

"Jde o přípravu vojáků, přípravu sportovců, takže na to klademe velký důraz," doplnil mluvčí ministerstva obrany Petr Medek. Renovovat se bude i povrch atletické dráhy, na němž v průběhu sezony trénovalo i 43 sportovců, které Dukla vysílá na olympijské hry.

Je nám líto, video expirovalo.
Julisku čeká oprava střechy a atletické dráhy

Výměna tartanu je potřeba i kvůli certifikátu pro pořádání velkých mezinárodních závodů. "Je zapotřebí udržovat ho v platnosti a toto je způsob řešení," pokračoval Beck.

Na Julisce se investuje pravidelně. Nové lázně s bazénem, tělocvičnou a regeneračním centrem za 300 milionů se otevřely před dvěma lety. A velké jsou i plány do budoucna. Za fotbalovým hřištěm chce Dukla vybudovat krytou atletickou halu. Naopak dosluhující nafukovací hala má zmizet a nahradit by ji mělo víceúčelové sportoviště pro házenou či volejbal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články