Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vybrat sestavu bylo těžké, ale už mám jasno, říká před Karabachem Pivarník

Plzeň – Příprava vyšla na výbornou, všichni jsou zdraví a o pozice v sestavě panuje zdravý boj. Roman Pivarník je s úvodními měsíci v pozici kouče Plzně nadmíru spokojen a povedený vstup do nového angažmá chce potvrdit také v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Karabachu. Při výběru základní jedenáctky měl kvůli dobrým výkonům hráčů těžké rozhodování, ale nyní už má jasno. Přímý přenos utkání Plzeň - Karabach sledujte v úterý od 20:05 na ČT sport nebo na našem webu.

Trenér Plzně Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Musím říct, že kádr máme hodně vyrovnaný a široký. Hodně hráčů si zaslouží základní sestavu, ale vybrat mohu jen jedenáct. Teď už víme, koho postavíme, ale připraveni jsou všichni," řekl Pivarník před utkáním.

Náročné rozhodování měl hlavně v útoku, kde jsou nejlepší střelec minulé sezony Michal Ďuriš, Michael Krmenčík, kterému vyšla příprava, a zkušený Marek Bakoš s Janem Holendou.

"Vybrat útočníka je nesmírně těžké. Všichni dělají vše pro to, aby v sestavě byli. Bude důležité se trefit do toho pravého hráče, ale i když ukážu vedle, tak to chyba nebude, protože všichni jsou připraveni," dodal nový trenér Plzně.

Tým je prý na boj o Ligu mistrů maximálně připravený. "Představy o přípravě jsme splnili maximálně, nebyl tam žádný zádrhel, hráči trénovali výborně, navíc všichni zůstali zdraví," popisoval Pivarník. "Měli jsme i dost času na rozbor soupeře. Dokázali jsme zanalyzovat jejich ligové zápasy, duely v předkole i v loňské skupině Evropské ligy. Udělali jsme všechno pro to, abychom byli připraveni," dodal.

Největší sílu soupeře vidí v tom, že podobně jako Plzeň hraje dlouho se stejnými oporami. "Karabach má mužstvo stabilizované, hrají dlouho pohromadě. Je tam mnoho zajímavých hráčů, mají tam dost reprezentantů. O ofenzivu se starají cizinci a celkově působí kompaktně," hodnotil soupeře Pivarník.

"Navíc rozpočet Karabachu je obrovský. Není to nějaký průměrný ázerbájdžánský tým, ale špičkový celek, který svoji soutěž vyhrál o 22 bodů," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň piluje před Karabachem poslední detaily, Pivarník zatím sestavu tají

Pro Pivarníka jde o premiéru na lavičce při pohárových zápasech na evropské scéně. "Ale nějaké jsem zažil jako hráč. Ale zápas je to stejný, jen v jiné soutěži. Víme, že je to důležitý duel, vědí to hráči, diváci, vedení. Uděláme všechno, abychom to zvládli," prohlásil Pivarník. "Pro mě a mé mužstvo je vždy nejdůležitější ten nejbližší zápas. A teď je to Karabach," dodal.

Plzni může postup do Ligy mistrů přinést stamiliony, to však Pivarník s týmem neřeší. "Nikdy neberu v potaz peníze, zajímá nás jen sportovní stránka. Mužstvo je chystané na to, aby sportovně uspělo, a ne získalo peníze. A od doby, co jsem přišel, cítím z týmu odhodlání vyzkoušet si znovu tu nejvyšší úroveň," upozornil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články