Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta má problém. Hlavní sponzor je na odchodu

Praha - Fotbalová Sparta se nejspíš nevyhne dalším problémům. Po několika nevydařených utkáních a následném odchodu trenéra Vítězslava Lavičky se totiž z pražské Letné chce odporoučet i hlavní sponzor - pojišťovna AXA. Klub od ní ročně dostává 15 milionů korun. S informací přišel týdeník Ekonom.

AXA zřejmě nevyužije opce, jež je obsažena ve smlouvě, kterou pojišťovna se Spartou uzavřela v létě minulého roku. Pro známý fotbalový klub by odchod hlavního sponzora, podle nějž je pojmenován i stadion na Letné, znamenal nezanedbatelný ekonomický problém, a to nejen kvůli neúčasti v Lize mistrů.

"Musel by se stát zázrak, aby k prodloužení smlouvy došlo," řekl týdeníku člověk blízký pojišťovně. Její vedení si nyní mne ruce, že své jméno a logo AXA nedala i na dresy letenských hráčů.

"Nemůžeme jednoznačně říct, jak to příští sezonu s naší podporou Sparty bude. Čekáme na výsledek analýzy působení reklamy na sparťanském stadionu," vysvětlil Ekonomu mluvčí finančního ústavu Marek Zeman. Vedení Sparty je však zatím v klidu. "Žádné signály nemáme. Smlouva stále běží," řekl týdeníku mluvčí klubu Jakub Otava.

Spolupráce s Fortunou je nejasná

Server Týden navíc připomíná, že nejasná je také budoucí spolupráce s dalším sponzorem klubu, sázkovou kanceláří Fortuna. Ta sponzoruje i fotbalisty konkurenční Slavie. Majitel Fortuny, investiční společnost Penta, se totiž chce po čtyřech letech sázkové kanceláře zbavit.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články