Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Jablonec podlehl na soustředění v Rakousku anglickému Evertonu

Schruns (Rakousko) - Fotbalisté Jablonce si přípravu na novou sezonu české nejvyšší soutěže zpestřili soubojem proti mužstvu z anglické Premier League. S Evertonem, jedenáctým celkem uplynulé sezony, sehráli vyrovnanou partii. Brankou obránce Gallowaye však prohráli 0:1. 

Jablonec se slavného protivníka nezalekl, byl mu vyrovnaným soupeřem a vypracoval si i několik možností ke skórování. Wágner ovšem v šanci přestřelil a Trávníkova hlavička skončila jen na břevně. Těsně předtím vytáhl gólman Hrubý velmi dobrý zákrok proti přímému kopu kapitána Evertonu Bainese.

Až po hodině hry Jablonec kvalitě soupeře neodolal. Rohový kop propadl ke Gallowayovi a ten zblízka poslal míč pod břevno. Krátce na to nastřelil konstrukci branky i evertonský útočník Niasse. V závěru měl Jablonec velký tlak, ale na vyrovnání i přes několik závarů nedosáhl.

"Za náš výkon jsme dnes hrozně rádi. Zápas mohu hodnotit jenom pozitivně, protože odehrát s takto kvalitním soupeřem přípravný zápas takovým výkonem, to nás může jenom těšit," řekl trenér Jablonce Zdenko Frťala.

"Až do devadesáté minuty byl výsledek pořád nejasný a v závěru jsme měli dvě stoprocentní šance. Celkem jsme si v zápase vypracovali čtyři gólové příležitosti. Musíme to samozřejmě nyní přenést do ligy," dodal kouč.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:

Jablonec - Everton 0:1 (0:0)

Branka: 61. Galloway.

Sestava Jablonce: Hrubý (46. Valeš) - Nový (53. Díl), Pernica (70. Kouřil), Beneš, Hybš (70. Hanousek) - Jiráček, Trávník, Hübschman (70. Kubista), Končal (77. Bazal) - Mehanovič (53. Doležal), Wágner (53. Masopust). Trenér: Frťala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články