Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Olomouc dvakrát pokořila libereckou defenzivu a vyhrála 2:1

Olomouc - První dva letošní góly útočníka Michala Ordoše zajistily fotbalistům Olomouce vítězství nad Libercem. Sigma dnes vyhrála úvodní zápas 11. kola nejvyšší soutěže 2:1, ale v závěru se po brance hostujícího Bořka Dočkala ještě strachovala o vítězství. Liberec dostal gól po 301 minutách a po třech kolech zůstal bez bodu.

Zápas Olomouc - Liberec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Nedobytná obrana Liberce, která v posledních třech utkáních nekapitulovala, se tentokrát od počátku otřásala v základech. Olomouc vykročila za vítězstvím energickým krokem a po několika náznacích možností zúročil její zahajovací nápor v 17. minutě Ordoš. 

Hostům se vymstilo střídání před obrannou standardní situací: Polák nahradil Janů, ale sotva doběhl do pokutového území, Hudec prodloužil Melinhův rohový kop na Ordoše, který hlavou dorazil míč do sítě. Gólman Hauzr inkasoval po 301 minutách. Domácí i poté zůstali v tlaku. Hubník s Ordošem dvakrát pohrozili volejem, ale oběma ranám scházela větší přesnost.

Liberec se z okovů úvodního tlaku soupeře vymanil až na konci poločasu. S jeho závěrem mohl Bílek dokonce vyrovnat, ale jeho hlavičku po rohu vyškrábl Drobisz a odražený míč odkopla obrana do bezpečí. 

Aktivní nástup Olomouce do druhé půle vynesl hostům další komplikace. Na ideální Melinhův centr byli sice Ordoš s Hubníkem krátcí, ale domácí uklidnil druhým gólem Ordoš, který v 60. minutě hlavou nechytatelně umístil do sítě Heidenreichův pas.

Severočeši se nesmířili s prohrou. K závěrečnému tlaku zatroubil náhradník Blažek, kterého až v poslední chvíli zpacifikoval Drobisz. Velká šance však výběru Ladislava Škorpila dodala nový elán. 

O čtyři minuty později po zaváhání olomoucké obrany už Dočkal snížil a hosté v závěru kousali do posledních sekund. Srovnat mohl neúnavný Nezmar, ale jeho střela našla v 84. minutě jen otevřenou náruč brankáře Drobisze.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články