Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta soustředění v Rakousku zahájila prohrou, Bern duel otočil

Windischgarsten (Rakousko) – První půlku vyhráli, po závěrečném hvizdu však odcházeli poražení. Fotbalisté Sparty padli na úvod soustředění v Rakousku se švýcarským Young Boys Bern 1:2. Jedinou branku Pražanů ve Windischgarstenu dal Josef Šural.

Sparťan Kehinde Fatai během přípravy
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Za Spartu poprvé nastoupily letní posily brankář Tomáš Koubek a obránce Michal Kadlec i další reprezentant záložník Šural. Ten už v sedmé minutě otevřel skóre, když tečoval do branky Kadlecův přímý kop.

Young Boys, na které mohou sparťané narazit ve třetím předkole Ligy mistrů, však ovládli závěr. V 60. minutě vyrovnal Thorsten Schick a druhý gól přidal za čtvrt hodiny Alexander Gerndt.

"V první půli nehráli úplně kompletní, my jsme je přehrávali, měli jsme dát víc branek. Ve druhé půlce se to otočilo. My jsme prostřídali a pak už byli lepší oni. Už jsme nepodrželi balon a hráči, kteří přišli, to nezvládli," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

"Je to příprava. Člověk samozřejmě nemá ty nohy, které by měl, kdyby šel do normálního zápasu. Bylo vidět, že nohy máme těžké, ale i v té únavě jsme měli šance, zejména v prvním poločase. Možná i jeden nebo dva ofsajdy tam nebyly, takže jsme mohli jít třeba i do většího vedení," doplnil Kadlec.

Sparta ve třetím přípravném zápase na novou sezonu podruhé prohrála. V dalším duelu se svěřenci Zdeňka Ščasného utkají v neděli s Rubinem Kazaň.

Přípravný fotbalový zápas v Rakousku:

Sparta Praha - Young Boys Bern 1:2 (1:0)

Branky: 7. Šural - 60. T. Schick, 75. Gerndt.

Sestava Sparty: I. poločas: Koubek - Holek, Mazuch, M. Kadlec - Zahustel, Matějovský, Vácha, Mareček, Costa - P. Schick, Šural. II. poločas: Koubek - Holek, M. Kadlec, Costa - Zahustel (71. Chvátal), Mareček (64. Shala), Frýdek, Matějovský (56. Sáček), Konaté - Juliš, Fatai. Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články