Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Slavia vyplenila Letnou, do Edenu odchází sedm hráček Sparty

Praha - Hned sedm fotbalistek přetáhla Slavia svému úhlavnímu pražskému rivalovi Spartě. Dres mění Eva Bartoňová, Tereza Krejčiříková, Tereza Szewieczková, Lucie Hloupá, Aneta Dědinová, Klára Zelená a Denisa Veselá. 

Mistrovská Slavia využila nedávnou změnu přestupního řádu, podle níž je možné získat bez souhlasu druhého klubu hráčky, které mají zaregistrované pouze poloprofesionální smlouvy. V tomto případě Spartě zaplatí pouze výchovné, ale ne odstupné.

"V první řadě je nutné říci, že Slavia udělala to, co mohla. V rovině morální to ale v prostředí ženského fotbalu doposud v pořádku nebylo. Nejen že Slavia přetáhla sedm zmíněných hráček, oslovila jich i víc. To pro ni, myslím, není dobré vysvědčení," řekl manažer ženského týmu Dušan Žovinec.

Jednání hráček ho zklamalo. "U některých jsme věděli, že je Slavia oslovila, přesto nám garantovaly, že nepůjdou. Mluvili jsme s nimi, vysvětlovali jim to a ony se v poslední den rozhodly do Slavie odejít. To pro mě bylo obrovské životní zklamání," upozornil Žovinec.

"Byl bych rád, kdyby mi to hráčky řekly do očí. To se ale ani u jedné z nich nestalo. Ano, máme za sebou několik neúspěšných let a změny trenérů, ale pokud právě před tím utekly, jen si snížily své renomé," dodal bývalý trenér sparťanek a ženské reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články