Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zemřel kapitán fotbalových olympijských vítězů Luděk Macela

Praha - Ve věku 65 let zemřel bývalý fotbalový reprezentant, kapitán olympijských vítězů z roku 1980 a jedna z legend pražské Dukly Luděk Macela. Někdejší předseda komise rozhodčích podlehl vážné nemoci.   

Luděk Macela na OH 1980
zdroj: ČTK

"Fotbalová asociace České republiky vyjadřuje hlubokou soustrast pozůstalým. Jako výborného kamaráda a skvělého člověka si ho budou pamatovat určitě nejen fotbalisté Dukly," stojí v prohlášení FAČR.

Macela odehrál za reprezentaci osm zápasů, dalších sedmnáct utkání si připsal za výběr olympioniků. V československé lize nastupoval za Duklu, s níž vybojoval tři mistrovské tituly. V nejvyšší soutěži odehrál na postu krajního a středního obránce 267 utkání a dal 12 gólů. Patří do Síně slávy Dukly Praha.

Po skončení aktivní kariéry působil jako funkcionář a před Dagmar Damkovou vedl komisi rozhodčích. 

Miroslav Pelta:

"Luděk Macela byl jeden z mých nejbližších přátel. Zůstane nám v srdcích, protože zanechal v českém fotbalu velkou stopu. Je to kapitán olympijských vítězů z roku 1980 a je to člověk, který byl i v nelehkých dobách schopen vykonávat složitou pozici předsedy komise rozhodčích. Má velké jméno nejenom v Česku, ale i na mezinárodní scéně. Je to člověk, který měl významný podíl na očistě českého fotbalu, byl to charakter na hřišti i jako funkcionář. Pro český fotbal i celý národ je to velká ztráta."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články