Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bohemians přišli o Schicka s Acostou, posílili zatím jen v obraně

Praha - Nový trenér fotbalistů Bohemians 1905 Miroslav Koubek dnes zahájil s pražským týmem letní přípravu. Čtyřiašedesátiletý kouč hned na začátku řeší, jak "Klokani" zacelí mezeru po odchodu dvou nejlepších střelců minulé sezony Patrika Schicka a Rafaela Acosty.

Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Útočník Schick se z hostování vrátil do Sparty, uruguayský záložník Acosta po vypršení smlouvy na konci června zřejmě odejde do Plzně za bývalým koučem Bohemians Romanem Pivarníkem. "Mužstvo v tuto chvíli není stejné. Pokud tady nebude Schick a Acosta, tak odešlo 14 gólů," řekl Koubek. "Patrik se už dostal i do hledáčku národního mužstva. Určitě nebude jednoduché, aby za něj přišla taková vysoká kvalita do budoucna," uvedl.

Se ztrátou Acosty je smířený. "Ve fotbale to tak je. Já to zas tolik neřeším. Umím počítat a vím, že odešly góly a nahrávky. Musíme si poradit jinak, přijdou jiní hráči," řekl někdejší brankář, který naposled loni vedl mistrovskou Plzeň.

Je nám líto, video expirovalo.
Koubek: Nahradit Schicka a Acostu nebude snadné

V Ďolíčku už přivítal první posily. Ze Slavie přestoupil obránce Martin Dostál, na roční hostování přišel stoper Antonín Křapka z Mladé Boleslavi a těsně před uzavřením je stejně dlouhé působení dalšího slávisty útočníka Zdeňka Linharta.

"Martina jsem poznal ve Slavii, je to už zkušenější a velice pracovitý hráč. Zdeněk Linhart má nějakou ligovou minulost i z Budějovic, uvidíme, jak se bude prezentovat. Tonda Křapka už naznačil v Boleslavi, že je to talentovaný stoper, který musí nabrat zkušenosti. Myslím, že Bohemka je dobrá adresa pro tyto hráče, aby se posunuli ve svém vývoji dál," konstatoval Koubek.

Očekává další příchody. "Budou muset ještě nějací hráči přijít. Musíme na některých postech vytvořit konkurenční prostředí. Oslabily se nám kraje odchodem Acosty, na hrotu je třeba také udělat větší konkurenci. V tuto chvíli tady mám Linharta a Mikuše, ale myslím, že se nám tam ještě podaří doplnit," uvedl bývalý trenér Slavie, Mladé Boleslavi, Ostravy nebo Kladna.

Ve hře zůstává i hráčská kompenzace z Plzně za vyvázání kouče Pivarníka z kontraktu. "Je to otázka toho, co my potřebujeme. Nemůže to být tak, že někdo něco nabídne a trenére ber. Já u těch jednání nejsem, ale ty představy se musí přiblížit nějaké shodě," prohlásil Koubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články