Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trenér Wenger: Rosický se vrátí na hřiště po Vánocích

Londýn - Kouč Arsenalu Arsene Wenger tvrdí, že český fotbalista Tomáš Rosický se vrátí na hřiště na přelomu roku. Podle francouzského trenéra se Rosického léčba ještě o něco protáhne, po Vánocích by však mohl znovu začít hrát. Wenger zároveň fanoušky potěšil zprávou, že už za tři týdny by se mohl do hry vrátit chorvatský reprezentant Eduardo.

Útočník brazilského původu si zahraje dříve, přestože byl těžce zraněn později než Rosický. Eduardo utrpěl 23. února zlomeninu kotníku v utkání proti Birminghamu a chvíli dokonce hrozilo, že bude muset skončit s fotbalem. Jeho léčba se však obešla bez potíží a Wenger dnes oznámil, že do tří týdnů bude fotbalista zpět. 

Rosického anabáze, která začala už v polovině ledna, je složitější. Nejdříve se lékaři snažili jeho podkolenní šlachu léčit konzervativně, ale na konci května se podrobil operaci. Od té doby chodí z Londýna jen kusé informace o jeho léčbě a klub nechce více prozradit ani o komplikacích, které rekonvalescenci zdržely. 

Naposledy Arsenal nijak nekomentoval zprávy britských bulvárních listů, že Rosický je hospitalizován, protože špatně snáší léčbu. Hráčův manažer Pavel Paska později tyto informace popřel. Český fotbalista, který na počátku října oslavil 28. narozeniny, prý do nemocnice dochází pouze ambulantně. "Měl by být zpět po Vánocích," řekl Wenger. Pokud mu odhad vyjde, přijde Rosický o téměř celý rok fotbalového života.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články