Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Fotbalistky přehrály v kvalifikaci ME Severní Irsko 3:0

Jablonec nad Nisou – České fotbalistky v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2017 porazily Severní Irsko 3:0 a udržely teoretickou naději na postup. Na třetím místě však stále ztrácí tři body na druhou Itálii, se kterou se ještě utkají na podzim a favorizovaného soupeře budou potřebovat porazit alespoň o čtyři branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy kvalifikace ME fotbalistek Česko - S. Irsko

Svěřenkyně trenéra Stanislava Krejčíka potřebovaly v Jablonci vyhrát, aby mohly reálně pomýšlet na postup. Zvláště když Itálie odpoledne porazila Gruzii 7:0. A trvalo to jen 165 vteřin, než se Češky ujaly proti Irsku vedení. Bartoňová zatáhla míč po pravé straně až k brankové čáře, zpětnou přihrávkou našla Voňkovou a ta z pěti metrů trefila odkrytou branku.

Další dva údery zaznamenal domácí tým z rohových kopů. Při prvním ve 34. minutě zůstala zcela nehlídaná Cahynová, která měla čas si centr zpracovat a propálit na lajně stojící obránkyni. Po změně stran si na centr Jany Sedláčkové naskočila Bartoňová a hlavou pojistila vítězství. Češky navíc ještě třikrát trefily konstrukci branky.

Česko - Severní Irsko 3:0 (2:0)

Branky: 3. Voňková, 34. Cahynová, 65. Bartoňová. Rozhodčí: Söröová (Nor.). ŽK: Stárová (ČR). Diváci: 467.

Sestava Česka: Votíková - N. Sedláčková (79. Juračková), Bertholdová, J. Sedláčková, Vyštejnová - Bartoňová, Stárová (67. Dlasková), Cahynová, Chlastáková - Voňková (46. Ringelová), L. Martínková. Trenér: Krejčík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články