Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Bale a Ronaldo: Na hřišti každý v závěru už jen hledal zbytky sil

Milán - Finále Ligy mistrů se proměnilo ve velké drama, šťastnější nakonec byli hráči Realu. Jak Cristiano Ronaldo, tak Gareth Bale v penaltovém rozstřelu proměnili penalty a mohli slavit. Oba přitom po utkání připustili, že v prodloužení hráči bojovali s křečemi - 120 minut hry bylo v závěru hodně cítit.

Cristian Ronaldo
zdroj: ČTK/PA autor: David Klein

Ronaldo byl v utkání poslední, kdo se dotkl míče - jeho proměněná penalta rozhodla."Penaltový rosztřel je vždy loterie. Nikdy nevíte, co se v něm stane. Ale ukázali jsme, že náš tým měl více zkušeností. Proměnili jsme všechny penalty, bylo to neuvěřitelné - fantastický večer," rozplýval se po utkání střelec rozhodujícího pokutového kopu.

Přiznal, že spousta hráčů konec utkání fyzicky nezvládala a musela bojovat s křečemi. "Bylo to složité. Je konec sezony a hráči již nemají tolik sil. Nyní musíme odpočívat," poznamenal stěžejní hráč portugalské reprezentace. Času na odpočinek přitom tolik mít nebude, Euro začíná již brzy.

V euforii byl po finále i Gareth Bale. "Je to neuvěřitelné. V prodloužení to nebylo jednoduché, hodně spoluhráčů dostávalo křeče. Ukázali jsme, že se nenecháme zlomit a za pět minut dvanáct to rozhodli," uvedl Bale. "Sám jsem byl v křečích, ale až po penaltě. Ještě že to nebylo před ní. Vlastně jsem před penaltou ani nebyl nervózní, ale až po ní. Sám nevím proč," dodal.

120 minut náročné hry se v závěru projevovalo. "Každý na hřišti bojoval sám se sebou. Snažili jsme se to nedávat najevo a pokračovat ve vlastní hře," podotkl. Své městské rivaly porazil Real ve finále podruhé za poslední tři roky. "Je to pro nás hodně důležité. Samozřejmě nám jich je trochu líto, ale je to finále a vy musíte vyhrát," zakončil Bale.

Zinedine Zidane: "Fyzicky jsme dost trpěli a také na psychiku to byl velký tlak. Oba týmy bojovaly až do konce, penalty nám vyšly, ale klidně to mohlo skončit opačně. Pro všechny znamená hodně vyhrát něco tak velkého. Jsem tady už dlouho a je mimořádné, že jsem vyhrál Ligu mistrů jako hráč, poté jako asistent a nyní jako trenér. Jsem moc hrdý, že jsem součástí této úžasné rodiny."

Podle Sergia Ramose má na jedenáctém "ušatém" poháru v historii velký podíl trenér Zinedine Zidane, který v lednu vystřídal Rafaela Beníteze a madridské mužstvo pozvedl. "Zizou tady od prvního dne ukazuje pokoru, důslednost i optimismus a my jeho vzkaz přijali. Nakonec dokázal změnit cítění hráčů. Tohle je ocenění jeho práce a je správné, aby byl součástí tohoto triumfu. Proto jsme ho při oslavách vyhazovali do vzduchu," konstatoval stoper Realu.

Zdroj
Guardian, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články