Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Chramosta: Nevím, jestli to byl životní gól, ale moc si ho vážím

Teplice - Hrdinou pohárového finále se na straně Mladé Boleslavi stal Jan Chramosta. Na hřiště přišel jako náhradník, o pár minut později otevřel skóre a nasměroval svůj tým k výhře 2:0 nad Jabloncem. Chramostu přitom v minulých dnech trápilo zranění, a kdyby se nehrálo finále, už by asi v této sezoně nenastoupil.

Jan Chramosta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Chramosta si v 71. minutě naběhl na kolmou přihrávku od Jana Kalabišky a sám před brankářem Vlastimilem Hrubým nezaváhal. "Šel jsem tam s tím, že Jablonec hraje vysoko obranu, takže bude možnost na průnikové přihrávky. Jsem rád, že hned první vyšla," uvedl Chramosta.

"Když jsem šel na brankáře, naštěstí se mi nic nehonilo hlavou, to byla moje výhoda. Věděl jsem hned od začátku, že to dám levou podle něj, a vyšlo to. Byl to asi můj druhý dotyk v zápase, tím prvním jsem si to trošku předkopl dopředu. Povedl se mi vstup do utkání," pochvaloval si.

Jan Chramosta: "Bylo ve mně strašně moc emocí, teď jsem se trošku uklidnil. Nevím, jestli je to životní gól, ale jeden z těch důležitých. Nasměroval nás k vítězství v poháru, moc si ho vážím."

Poslední tři ligová kola kvůli zranění nehrál, v poháru byl ale připravený na lavičce aspoň jako střídající hráč. "Kdyby nebyl ten pohár, tak bych asi už nešel. Pohár ale pro mě byl velká motivace. Věřil jsem, že ten zápas mohu zvrátit, a naštěstí se to i podařilo," radoval se Chramosta.

Zisku domácího poháru si hodně cení. "Hodnotím to vysoko. Můžete vyhrát dvě trofeje, jedna je mistr ligy, to se nám nepodařilo, a druhá domácí pohár. Chtěli jsme tu trofej zvednout nad hlavu," uvedl Chramosta.

Jeho celek měl díky čtvrtému místu v lize jistotu 2. předkola Evropské ligy, triumfem v poháru si ale polepšil na 3. předkolo. "Dneska v tom zápase bylo hodně výzev a tohle byla jedna z nich. Dovolená bude o týden delší," pochvaloval si Chramosta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články