Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Lužánky čeká exhibice s anglickými hosty Wembley United

Brno – Ostrovní tým Wembley United přijede o víkendu na brněnský stadion Za Lužánkami. Utká se tu s výběrem Brna, za nějž bude kromě bývalých hráčů Zbrojovky hrát i množství fanoušků či dobrovolníků. Na místě zchátralého stadionu by do roku 2020 měla vyrůst nová aréna.

Stadion Za Lužánkami
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Zápas se uskuteční na popud kapitána soupeřova týmu a bývalého ředitele stadionu ve Wembley Simona Smitha, kterého před rokem přítel upozornil na článek v britském tisku o projektu Lužánky. "Bylo mi hned jasné, že jde o něco mimořádného v celosvětovém měřítku. To, co dokázali brněnští fanoušci provést s opuštěným stadionem, je dechberoucí," řekl Smith.

Následně se sešel v Brně s hlavním organizátorem akcí v Lužánkách Markem Fišerem. "Bavili jsme se o tom, jak by Angličané mohli pomoci udržet projekt v centru publicity. Sám Simon přišel s nápadem zapojit své letité kontakty z manažerského prostředí a sehrát tento přátelák," uvedl Fišer.

Tým Wembley United čítá 16 hráčů a kromě Smitha a několika jeho bývalých kolegů v něm jsou také současní či bývalí hráči týmů z Premier League.

Před deseti dny byla slavnostně odhalena za Lužánkami maketa nového fotbalového stadionu v Brně. Nová aréna vyroste v místě současného zchátralého stadionu a měla by být hotova do konce roku 2020. Náklady na výstavbu jsou odhadovány zhruba na 1,5 miliardy korun. Stadion by měl mít kapacitu 23 500 diváků s možností rozšíření na 33 000 míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články