Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slovácko zakončilo sezonu těsnou výhrou na Dukle

Praha - Slovácko vyhrálo na Dukle díky brance Jaroslava Diviše a zakončilo ročník na osmé pozici. Z lavičky výkony svých svěřenců řídili odcházející kouči - Svatopluk Habanec na straně vítězů, Luboš Kozel na straně poražené Dukly, která skončila v tabulce desátá.

Fanoušci Dukly v úvodu poděkovali Kozlovi, který tým před pěti lety dovedl do nejvyšší soutěže a v té s ní skončil třikrát šestý a jednou sedmý. V dalších minutách však mohli tleskat jedině několika ostrým centrům Vrzala, po nichž ale brankář hostů Daněk při svém druhém startu v sezoně zasahovat nemusel.

Hosté se po sporadických návštěvách usadili na polovině Pražanů ve třetí desetiminutovce zápasu, ale ani jejich snaha nevyústila ve výraznější šanci. Brankář Rada musel na zem jedině kvůli pokusu Havlíka na zadní tyč ve 32. minutě. Na druhé straně poslal kapitán Marek Hanousek míč nad břevno.

V úvodu druhé půle neuspěl před brankou domácích Civič, Dukla pak zahrozila z přímých kopů Bergera a Mareše, jehož střílený centr ale minul branku. Vrzalův nebezpečný pokus pak srazila obrana na roh. Osm stovek diváků na Julisce vidělo jediný gól v 74. minutě, domácí příznivce rozesmutnil Diviš dorážkou střely Havlíka. Devátým gólem v sezoně unikl spoluhráči Doškovi v roli nejlepšího střelce týmu.

Dukla pak usilovala o vyrovnání, ale Mareš ve dvou vážnějších šancích minul. Slovácko uhrálo venku třetí vítězství v sezoně, celkem na hřištích soupeřů získalo 11 bodů. Dukla přišla o čtyřzápasovou sérii bez porážky a na výhru nad Slováckem čeká už pět zápasů.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 74. Diviš. Rozhodčí: Machálek - Ratajová, Kubr. ŽK: Preisler - Šumulikoski, Hofmann. Diváci: 831.

Dukla: F. Rada - Čajič, Štetina, Gorkšs, Vrzal (87. Bezdička) - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (77. Vašíček) - Néstor (67. Preisler), Mareš, Berger. Trenér: Kozel.

Slovácko: Daněk - Reinberk, T. Rada, Hofmann, Chýla - Šumulikoski - Diviš (89. Chvátal), Daníček, Havlík (90. Sadílek), Civič (84. Valenta) - Koné. Trenér: Habanec. 

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Spokojený být nemůžu, chtěli jsme to zakončit vítězně. Dneska to nebyl náš zápas, snaha tam byla, ale kvalita, jako jsme třeba měli v útoku v předchozích zápasech, tak určitě ne. Naše snaha končila u šestnáctky a měli jsme snad jednu střelu na branku, což je málo. A jak to tak bývá, udělali jsme chybu vzadu a utkání jsme nedovedli ani do remízového konce. Měli jsme pak potom dvě gólové šance Marešem, ale netrefili jsme branku. Trochu to dneska charakterizovalo celou sezonu."

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Jsem moc rád, že jsme sezonu završili výhrou. Netvořila se jednoduše, domácí tým je strašně silný na míči, fotbalovost byla na straně domácích. My jsme hráli trochu z bloku, chtěli jsme kontrovat rychlými křídly. Taky jsme ukázali fotbalovost, dali jsme gól, což domácí nedali, Kuba Mareš tam měl několik šancí. Proto jsme vyhráli, těch šancí nebylo až tolik."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články