Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Králem bundesligy je počtvrté v řadě Bayern, Daridův gól Hertě nestačil

Mnichov – Dvakrát museli kvůli výsledkům oslavy odložit. Napotřetí se ale už fotbalisté Bayernu dočkali. Po výhře 2:1 v Ingolstatu si zajistili šestadvacátý titul celkově a čtvrtý v řadě, což se doposud nikomu nepovedlo. Nedařilo se naopak druhému Dortmundu, který padl 0:1 ve Frankfurtu. Krizi potvrdila Hertha, jíž nepomohl ani gól Vladimíra Daridy. Berlínský tým prohrál čtvrtý zápas v řadě, když doma nestačil na Darmstadt 1:2. Podrobnosti připravujeme.

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují po zisku mistrovského titulu
zdroj: REUTERS autor: Michaela Rehle

Hlavním strůjcem rozhodující výhry byl polský útočník Robert Lewandowski, jenž vstřelil obě branky vítězů. Phillip Lahm získal už osmý ligový triumf, čímž dorovnal rekord Olivera Kahna, Mehmeta Scholla a Bastiana Schweinsteigera.

Trenér Pep Guardiola tak i ve své třetí a zároveň poslední sezoně na lavičce Bayernu ovládl ligu. Bavorský celek může dovést ještě k vítězství v Německém poháru, o který se 21. května jeho svěřenci utkají s Dortmundem. V příští sezoně už bývalý kouč Barcelony povede Manchester City.

Bayern mohl v případě výhry získat titul už v minulém kole, s Mönchengladbachem ale remizoval 1:1 a oslavy musel o týden posunout. Stejně jako při předchozích devíti triumfech tak neudělal rozhodující krok v domácí Allianz Areně, naposledy se před vlastními fanoušky Bayern z titulu radoval v sezoně 1999/2000.

Do vedení se mnichovský klub dostal v 15. minutě. Matip fauloval ve vápně Ribéryho a penaltu s přehledem proměnil Lewandowski. V 32. minutě polský reprezentant zužitkoval povedenou Alonsovu přihrávku za obranu a vstřelil 29. gól v ročníku. Vyrovnal tak nejlepší počin zahraničního hráče v bundeslize, stejný počet branek dal v sezoně 2011/12 nizozemský forvard Huntelaar v dresu Schalke.

Snížit se podařilo krátce před přestávkou Hartmannovi, který využil pokutový kop nařízený po Alonsově faulu. Bayern inkasoval v lize z penalty po 774 dnech. Další gól ale Ingolstadt nepřidal a po osmi zápasech doma prohrál.

Bayern by o jistotu titulu nepřišel ani v případě prohry, neboť druhý Dortmund podlehl ve Frankfurtu 0:1. Domácí, bojující o udržení v soutěži, vstoupili do zápasu velmi aktivně a ve 14. minutě zužitkovali tlak. Hasebeho centr proměnil hlavou Aigner, který se prosadil ve dvou zápasech po sobě poprvé od loňského února. Dortmund poprvé v roce 2016 prohrál.

Reprezentační záložník Vladimír Darida se po třech týdnech vrátil do základní sestavy Herthy Berlín a už po čtvrthodině zápasu s Darmstadtem skóroval. Po Mittelstädtově centru nasměroval z voleje míč za gólmana Matheniu a oslavil pátou trefu v sezoně. Domácím ale radost vydržela pouhých devět minut, než vyrovnal Gondorf.

Slavící Vladimír Darida z Herthy Berlín
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Darida překonal brankáře Darmstadtu i v druhém poločase, další zásah si ale nepřipsal, neboť rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu. Na druhé straně naopak v závěru dokonal obrat nejlepší střelec Darmstadtu Wagner a Hertha spadla z pátého na šesté místo, neboť Mohuč vyhrála 3:1 ve Stuttgartu.

Čtvrtý Mönchengladbach otočil utkání s třetím Leverkusenem a zvítězil 2:1. Za hosty otevřel skóre po dvaceti minutách Aránguiz, domácí ale spasil Hahn, který vstřelil obě branky Borussie a v posledních třech zápasech se trefil čtyřikrát.

Jaroslav Drobný nastoupil v brance Hamburku v duelu s Wolfsburgem, a přestože inkasoval pouze jednou po gólu Luize Gustava z 73. minuty, jeho tým nezískal ani bod. Nastoupil také obránce Pavel Kadeřábek za Hoffenheim, který prohrál na půdě posledního Hannoveru 0:1 a přesto už má jistotu záchrany.

Brémy s Theodorem Gebre Selassiem v sestavě remizovaly 0:0 v Kolíně nad Rýnem a nacházejí se na barážové šestnácté pozici. O udržení svedou v posledním kole přímý souboj s patnáctým Frankfurtem.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:

Eintracht Frankfurt - Dortmund 1:0 (14. Aigner), Hamburk - Wolfsburg 0:1 (73. Luiz Gustavo), Hannover - Hoffenheim 1:0 (28. Kijotake), Hertha Berlín - Darmstadt 1:2 (15. Darida - 24. Gondorf, 82. Wagner), Ingolstadt - Bayern Mnichov 1:2 (42. Hartmann z pen. - 13. z pen. a 32. Lewandowski), Kolín nad Rýnem - Brémy 0:0, Mönchengladbach - Leverkusen 2:1 (43. a 79. Hahn - 20. Aránguiz), Schalke - Augsburg 1:1 (82. Huntelaar - 90. Baier), Stuttgart - Mohuč 1:3 (6. Gentner - 37. Malli, 53. Córdoba, 77. Onisiwo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články