Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Finále LM bude po dvou letech opět madridské. O postupu Realu rozhodl vlastenec

Madrid – Opět po dvou letech se ve finále Ligy mistrů střetnou dva celky z Madridu. Poražený finalista z roku 2014 Atlético si zajistilo postup už v úterý a o den později ho následoval tehdejší vítěz Real, kterému po úvodní remíze 0:0 v Anglii stačila k postupu přes Manchester City výhra 1:0.

Gareth Bale z Realu Madrid se raduje z gólu v síti Manchesteru City
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Na stadionu Santiago Bernabéu rozhodl ve 20. minutě vlastním gólem Fernando po ráně Garetha Balea, který po změně stran trefil břevno. Do brankové konstrukci v první půli stříleli i hosté.

Real počtrnácté v historii postoupil do finále. V tom posledním se "Bílý balet" před dvěma lety utkal právě s Atléticem a díky výhře 4:1 po prodloužení slavil jubilejní desátý triumf. Letošní vyvrcholení LM je na programu 28. května v Miláně.

"Vyřadili jsme obrovsky silný tým. Dostat se do finále nás stálo hodně sil, ale postup jsme si zasloužili my i fanoušci, kteří dnes byli naším dvanáctým hráčem. Ve finále ze sebe vydáme všechno," řekl po utkání kapitán a obránce Realu Sergio Ramos.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Manchester City

Do sestavy Realu se po třech zápasech vrátil uzdravený kanonýr Ronaldo. Naopak pro City přišla komplikace už v desáté minutě, kdy musel ze zdravotních důvodů odstoupit kapitán Kompany a na pozici stopera ho nahradil Mangala.

Ve 20. minutě se domácí se štěstím ujali vedení. Baleův pokus z pravé strany přizvedl bránící Fernando a míč po odrazu od tyče zapadl do sítě. Real měl zápas pod kontrolou a soupeře dlouho k ničemu nepouštěl, až těsně před pauzou se uvolnil Fernandinho a napálil tyč.

"Nebyli jsme daleko od finále, ale oni ten zápas zvládli dobře. Dali hodně šťastný gól, ale tak to prostě je. Nám chyběl ten kousek navíc," uvedl gólman manchesterského celku Joe Hart.

V úvodu druhého poločasu se Modrič dostal sám před Harta, který ho však zblízka vychytal. Brankář City si pak bez větších problémů poradil i s Ronaldovou hlavičkou a střelou. Madridskému týmu k pojišťovacímu druhému zásahu v 64. minutě chyběly jenom centimetry, když Bale po rohu hlavičkoval do břevna.

Hosté až v závěru ožili a nervózní Real dostali pod tlak. De Bruyne ale z přímého kopu střílel do boční sítě a gól nedal ani Agüero, jenž tvrdou ranou rovněž těsně minul. "Bílý balet" tak nejtěsnější postupový výsledek udržel a neinkasoval v desátém z dvanácti utkání tohoto ročníku Ligy mistrů. Madridští tím vyrovnali rekord Arsenalu ze sezony 2005/06.

"Jsem zklamaný, protože to podle mě bylo velmi těsné utkání bez mnoha šancí. Oba týmy pracovaly, ale nikdo nevyčníval," konstatoval kouč City Manuel Pellegrini. "Jsme pyšní, že jsme se (poprvé v historii) dostali do semifinále, vyřadil nás zkušenější tým," doplnil obránce Eliaquim Mangala.

Real Madrid - Manchester City 1:0 (1:0)

Branka: 20. vlastní Fernando. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan - Jug, Vinčič (všichni Slovin.). ŽK: Lucas Vázquez - De Bruyne, Fernando, Otamendi. Diváci: 78 300. První zápas: 0:0, postoupil Real.

Real: K. Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrič (88. Kovačič), Kroos, Isco (66. James Rodríguez) - Jesé (56. Lucas Vázquez), Ronaldo, Bale. Trenér: Zidane.

Manchester City: Hart - Sagna, Kompany (10. Mangala), Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - J. Navas (69. Iheanacho), Touré (61. Sterling), De Bruyne - Agüero. Trenér: Pellegrini.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články