Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Oslavy Bayernu se po remíze prozatím odkládají, Dortmund si zastřílel

Mnichov – Mistrovské oslavy fotbalistů Bayernu se minimálně o týden musí odložit. Úřadující šampion nedokázal doma porazit Mönchengladbach a po remíze 1:1 se jeho náskok dvě kola před koncem na druhý Dortmund snížil na pět bodů. Borussia totiž rozstřílela Wolfsburg 5:1. Leverkusen porazil Herthu Berlín 2:1, pojistil si třetí místo v tabulce a s ním i účast v základní skupině Ligy mistrů. Za Herthu kvůli zranění nenastoupil záložník Vladimír Darida.

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu v síti Wolfsburgu
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Bernd Thissen

Od šesté minuty se zdálo, že trenér Bayernu Pep Guardiola při svém jubilejním 100. bundesligovém zápase oslaví i mistrovský titul, když při Müllerově hlavičce zaváhal gólman Sommer. Müller dal v této sezoně už 20 gólů, což je jeho nejlepší počin v kariéře. Poprvé v bundesligové historii Bayernu dosáhli na tuto hranici dva hráči v jednom ročníku, Lewandowski už má na kontě 27 zásahů a vede tabulku střelců.

Borussia ale byla po přestávce aktivnější, což zužitkovala v 72. minutě. Po povedené Stindlově přihrávce překonal Neuera pátým gólem v sezoně Hahn. Bayern sice prodloužil sérii bez porážky na osm zápasů, na oslavu titulu si ale bude muset minimálně do příštího duelu v Ingolstadtu počkat.

"Mönchengladbach má velmi dobrý tým a hraje výborný fotbal, za to jim patří kompliment. Samozřejmě jsme chtěli dnes pro naše fanoušky vyhrát. Potřebujeme ještě jeden bod, abychom získali titul. Nyní se ale musíme koncentrovat na Atlético, v úterý to bude úplně jiný zápas a my musíme hrát lépe," připomněl Guardiola odvetu semifinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid, v níž jeho svěřenci budou dotahovat jednobrankové manko.

Dortmund nastoupil bez svého nejlepšího střelce Aubameyanga v základní sestavě, ani to ale Borussii proti Wolfsburgu nezastavilo a už po devíti minutách vedla o dvě branky. Na obou se podílel japonský záložník Kagawa, který nejprve po Mchitarjanově pasu skóroval a posléze asistoval Ramosovi.   

I v druhém poločase měli domácí jasnou převahu. Na 3:0 zvýšil Reus, v 69. minutě se pak dostal na hřiště Aubameyang a hned se prezentoval dvěma "slepenými" góly. Gabonský reprezentant je v tabulce střelců s 25 trefami druhý za Lewandowským. Skóre pouze zkorigoval Schürrle.

Borussia stále drží domácí neporazitelnost, z 16 zápasů jich 14 vyhrála a dvakrát získala bod. Wolfsburgu se naopak nedaří a z posledních sedmi duelů získal pouhé dva body.

Leverkusen otevřel skóre s Herthou Berlín už ve druhé minutě, když se po pohledné kombinaci prosadil devatenáctiletý Brandt, jenž skóroval v šestém utkání v řadě. O chvíli později domácí zvýšili, Calhanoglův centr nedokázala obrana Herthy odvrátit a k míči se dostal Bender, jenž pohotově zakončil. Hertha ale rychle vstřelila alespoň kontaktní gól, když se po Pekaríkově přesném centru hlavou prosadil Ibiševič a oslavil jubilejní desátý zásah v sezoně.

V druhém poločase mohl dvakrát pojistit výhru domácích Bellarabi, jeho pokusy ale reflexivně zneškodnil gólman Jarstein. Přesto Bayer dosáhl sedmé výhry v řadě, zatímco Hertha z posledních pěti utkání získala jediný bod a na pátém místě už má na Schalke k dobru pouze bod.

Právě Schalke si výhrou 3:1 na hřišti sestupujícího Hannoveru zajistilo účast minimálně v předkole Evropské ligy. Po čtyřech utkáních bez vítězství naplno zabodovalo, gólem k tomu přispěl i útočník Huntelaar, který vstřelil už 78. gól v bundeslize, čímž se dotáhl na krajana Roye Makaaye. Jediným Nizozemcem s více trefami je Willi Lippens (92).

V brance Hamburku znovu nastoupil Jaroslav Drobný a udržel čisté konto, jeho tým remizoval v Mohuči. Obránce Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim poslední půlhodinu proti Ingolstadtu a byl u vítězné branky domácích. Bývalý hráč pražské Sparty poslal přihrávku Vollandovi a ten našel před bránou Amiriho, který přízemní střelou rozhodl o výhře 2:1.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:

Augsburg - Kolín nad Rýnem 0:0, Bayern Mnichov - Mönchengladbach 1:1 (6. Müller - 72. Hahn), Darmstadt - Eintracht Frankfurt 1:2 (12. Vrančič - 56. Hasebe, 83. Aigner), Dortmund - Wolfsburg 5:1 (77. a 78. Aubameyang, 7. Kagawa, 9. Ramos, 59. Reus - 86. Schürrle ), Hannover - Schalke 1:3 (20. Sobiech - 11. Choupo-Moting, 45. Huntelaar, 80. Schöpf), Hoffenheim - Ingolstadt 2:1 (37. Uth, 84. Amiri - 17. Lex), Mohuč - Hamburk 0:0, Leverkusen - Hertha Berlín 2:1 (2. Brandt, 16. Bender - 21. Ibiševič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články