Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Bayern chce zlomit španělské prokletí, Atlético si ale brousí zuby na dalšího favorita

Mnichov - V posledních dvou letech skončila jejich cesta v Lize mistrů v semifinále a vždy na španělském soupeři. Loni na Barceloně a rok před tím na Realu Madrid. Fotbalisté Bayernu Mnichov proto letos chtějí zlomit španělské prokletí, i když ví, že je nečeká nic jednoduchého. Atlético totiž vyřadilo ve čtvrtfinále Barcelonu a rádo by si vyšláplo na dalšího favorita. On-line přenos z utkání Bayern - Atlético sledujte na našem webu od 20:45.

"Na tom, co se stalo v minulosti, vůbec nezáleží. Ve fotbale musíte myslet jen na budoucnost. A všechno bude stejně nakonec záležet jen na tom, jak zápas zvládneme psychicky," řekl trenér Bayernu Pep Guardiola, který po sezoně zamíří do Manchesteru City.

Rád by se proto s klubem rozloučil velkým úspěchem, zejména když má Bayern na dosah titul v bundeslize a také ho čeká finále Německého poháru. Bavorský celek zatím na prestižní treble (triumf v LM, německé lize a poháru) dosáhl jen jednou, před třemi lety to dokázal tým vedený Juppem Heynckesem.

"Proto chceme postoupit do finále. Kdyby se Guardiola rozloučil ziskem treble, bylo by to fantastické," přidal obránce Juan Bernat. "Ale nejde jen o výsledek. Už teď je Guardiolův odkaz Bayernu spektakulární," dodal záložník Xabi Alonso.

Zkušenosti jsou sice na straně Bayernu, protože startuje v semifinále popáté za sebou, ale bez šancí není ani Atlético. Madridský celek totiž ve čtvrtfinále dokázal vyřadit obhájce titulu Barcelonu. "Myslím, že proti Bayernu nás čeká ještě těžší zápas než s Barcelonou. Hrají podobný fotbal, ale mají jiné zbraně," uvedl obránce Atlética José Giménez.

"Dostali jsme nejtěžšího možného soupeře. Proti Barceloně ukázali proč," prohlásil zase Arturo Vidal z Bayernu. "Navíc si myslím, že jim bude vyhovovat náš herní styl, protože hrají na brejky podobně jako Juventus, který nám pěkně zatopil," připomněl Vidal osmifinálového soupeře, se kterým Bayern dvakrát remizoval 2:2 a postoupil až po prodloužení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články