Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bayern vyhrál, ale titul slavit ještě nemůže. Hannover sestupuje

Hamburg – Minimálně týden budou muset ještě fotbalisté Bayernu Mnichov počkat, než budou moci oslavit rekordní čtvrtý titul z německé ligy v řadě. Bavorský celek mohl slavit už po 31. kole a první podmínku splnil, když vyhrál na půdě Herthy 2:0. Druhá podmínka, aby prohrál Dortmund, však splněna nebyla. Borussia si ze Stuttgartu odvezla triumf 3:0 a na svého rivala ztrácí sedm bodů. Jistý je tak pouze první sestupující, kterým se stal Hannover.

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Annegret Hilse

Bayern se v Berlíně radoval z branek až ve druhém poločase. Tři minuty po pauze otevřel skóre Chilan Vidal a v závěru pojistil vedení Brazilec Douglas Costa. Hertha utrpěla třetí prohru z posledních čtyř zápasů.

Dortmund k vítězství ve Stuttgartu nakročil už v první půli, kdy se trefili Japonec Kagawa a teprve sedmnáctiletý Američan Pulisic. Ve druhé půli se ještě prosadil Armén Mchitarjan, který připravil obě předchozí branky Borussie. Jen na domácí lavičce zůstal český útočník Kliment.

Leverkusen během šesti minut druhé půle otočil duel na stadionu Schalke a po triumfu 3:2 si upevnil třetí pozici. První půle patřila domácím, za které skórovali Choupo-Moting a Sané, navíc Huntelaar předtím neproměnil penaltu. Jenže po přestávce Bayer ožil a mezi 54. a 60. minutou zařídili povedený obrat Brandt, Bellarabi a Hernández. Leverkusen tak protáhl vítěznou ligovou šňůru na šest zápasů.

Poslední Hannover v Ingolstadtu dotáhl dvoubrankovou ztrátu a remizoval 2:2, ale přesto sestupuje. Rozhodlo o tom vítězství Eintrachtu Frankfurt nad Mohučí 2:1. Hannover už ve zbývajících třech zápasech nemůže předstihnout Brémy i Frankfurt zároveň, protože tyto týmy se utkají v závěrečném kole spolu. Bundesligu tak opustí po 14 letech, což je jeho nejdelší období v nejvyšší německé soutěži.

Naopak předposlední Frankfurt se výhrou nad Mohučí přiblížil na rozdíl jediného bodu k šestnáctým Brémám. Tým na 16. místě čeká barážový dvojzápas proti třetímu týmu druhé bundesligy.

Hamburk se po druhé výhře z posledních šesti zápasů posunul v tabulce na desáté místo. Brémy zůstaly na barážové šestnácté pozici. Lasogga se nejprve trefil v 6. minutě, kdy mu míč před odkrytou branku předložil zprava Müller, po půlhodině hry pak poslal hlavou do sítě Ostrzolkův centr z druhé strany.

Ukončil tak pětiměsíční střelecký půst. Brémy mohly v druhé půli snížit z penalty, jenže Pizarrova střela po zemi k tyči nebyla nikterak prudká a český brankář ji vystihl. Až v 65. minutě ho překonal střídající Ujah, který doklepl hlavou za čáru vlastní vyraženou střelu.

Zaváhání Mohuče využil Mönchengladbach, který jí na pátém místě odskočil na rozdíl tří bodů díky výhře 3:1 nad Hoffenheimem. Svěřenci Juliana Nagelsmanna, který nechal českého reprezentanta Pavla Kadeřábka celý zápas na lavičce, prohráli poprvé po pěti zápasech. Na šestnácté Brémy má nyní Hoffenheim náskok tří bodů.

Trápící se Wolfsburg doma podlehl 0:2 Augsburgu, prodloužil čekání na bundesligovou výhru na šest utkání a je až desátý.

Výsledky 31. kola německé ligy:

Hamburk - Brémy 2:1 (6. a 31. Lasogga - 65. Ujah), Hertha Berlín - Bayern Mnichov 0:2 (48. Vidal, 79. Douglas Costa), Ingolstadt - Hannover 2:2 (10. Morales, 25. Hartmann - 58. Sakai, 82. Kijotake), Kolín nad Rýnem - Darmstadt 4:1 (4. a 35. Modeste, 52. a 75. Risse - 12. Gondorf), Stuttgart - Dortmund 0:3 (21. Kagawa, 45. Pulisic, 56. Mchitarjan), Wolfsburg - Augsburg 0:2 (1. Finnbogason, 57. Altintop), Schalke - Leverkusen 2:3 (14. Choupo-Moting, 29. Sané - 54. Brandt, 56. Bellarabi, 60. Hernández), Mönchengladbach - Hoffenheim 3:1 (7. vlastní Toljan, 45. Dahoud, 61. Hahn - 54. Kramarič), Eintracht Frankfurt - Mohuč 2:1 (28. Russ, 84. vlastní Bell - 18. Brosinski).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články