Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spartu čeká další malé pražské derby. Po záváhání s Bohemians jede na Duklu

Praha – Jejich situace v boji o titul je po nedělní remíze s Bohemians 1905 velice špatná, fotbalisté Sparty však stále jistou naději mají. K udržení šancí však potřebují v dohrávce na půdě Dukly bezpodmínečně vyhrát. Tým z Julisky však o víkendu nasázel Jablonci šest branek a formu by rád potvrdil i proti městskému rivalovi. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport od 19:25.

Utkání Dukla - Sparta
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Sparta po 25 kolech ztrácí na vedoucí Plzeň už jedenáct bodů a po dohrávce s Duklou svého rivala v neděli přivítá na Letné. Kdyby na Julisce nevyhrála, mohla by Viktoria v případě vítězství v Praze předčasně oslavit obhajobu titulu.

"Někde jsem to zaslechl, ale vůbec si to nepřipouštím. Sice je to fráze, ale jdeme zápas od zápasu," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný před zápasem, který je dohrávkou 19. kola. Malé pražské derby se původně mělo hrát 29. února, ale tehdy byl zápas odložen kvůli nezpůsobilému terénu na zasněžené Julisce.

"Měli jsme obrovskou touhu vyhrát na Bohemians, vyhrát na Dukle a pak doma porazit Plzeň. Touha zůstává dál, ale z hlediska titulu je to patrně ztraceno," dodal.

Letenského kouče stále trápí velká marodka. Proti Bohemians dostal čtvrtou žlutou kartu v sezoně Tiemoko Konaté a zranil se Josef Šural. Mimo hru jsou také Ondřej Zahustel, Mario Holek a Ondřej Mazuch s Petrem Jiráčkem. "Máme nepříjemné starosti. Vždyť obrana nehrála v jednom složení už několik zápasů a tam je nesouhra vidět nejvíc," uvedl Ščasný.

Devátá Dukla se na rivala z metropole výborně naladila páteční domácí výhrou 6:1 nad Jabloncem. "Sebevědomí vám tenhle výsledek zvedne, ale se Spartou to bude úplně jiné utkání. Tam to nebude jen o nás, kvalita Sparty je výš, ale každé utkání začíná za stavu 0:0 a určitě se budeme prát o to, abychom nějaký bodík získali," uvedl trenér Luboš Kozel.

Těší ho, že jeho tým absolvuje utkání se Spartou v lepších podmínkách. "Jsem rád, že se bude hrát teď, protože to bude fotbalovější, v únoru by byl boj. Možná by nám to třeba se Spartou pomohlo, ale my také chceme hrát fotbal. Myslím, že pro nás i pro diváky je tohle lepší varianta," doplnil Kozel, jehož tým v posledním ligovém utkání na Julisce zdolal Spartu 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články