Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Vardy: Ranieri mi na tréninku zakazuje střílet. Když se začne, musím pryč

Leicester (Británie) – V anglické lize nasázel už jednadvacet branek a je druhým nejlepším střelcem soutěže. Kdo by ale čekal, že Jamie Vardy kvůli tomu každý trénink piluje poctivě střelbu, bude se divit. Útočník Leicesteru má naopak v přípravě od manažera Claudia Ranieriho zakázáno příliš často zakončovat.

Útočník Leicesteru Jamie Vardy
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Pokud se v něčem chceš zlepšit v přihrávkách, ve střelbě, v hlavičkách, na tréninku si přidávej a snaž se danou činnost vypilovat k dokonalosti. Takové rady většinou dávají trenéři svým svěřencům. Kouč lídra anglické ligy Claudio Ranieri však vůči hvězdě Jamie Vardymu razí odlišnou strategii a zatím mu vychází.

Čtyřiašedesátiletý trenér totiž svému kanonýrovi na tréninku zakazuje zakončovat. "Opravdu nemám moc šancí trénovat zakončení, protože střelecké cvičení máme na začátku týdne, kdy kouč chce, abych nechal své nohy odpočívat," řekl Vardy. "Takže když se začíná trochu střílet, kouč mi řekne, ať jdu ze hřiště," doplnil střelec 21 ligových branek, díky čemuž se stal po 31 letech prvním hráčem Leicesteru, jenž překročil hranici dvaceti zásahů. Naposledy se to povedlo Gary Linekerovi.

Anglický reprezentant se naposledy gólově prosadil v neděli proti Sunderlandu, kdy dvěma góly rozhodl o výhře lídra soutěže 2:0 a v tabulce střelců na vedoucího Harry Kanea z Tottenhamu ztrácí jednu branku. "Ve vynechávání střelby na tréninku budu pokračovat, pokud to bude znamenat, že si budu šetřit nohy a góly na zápasy," podotkl Vardy.

Fanoušci Leicesteru budou věřit, že mu forma vydrží co nejdéle, jelikož pět kol před koncem má jejich klub v čele Premier League náskok sedmi bodů před druhým Tottenhamem. Hráči Foxes si uvědomují, že titul je blízko a zvyšuje se na ně tlak, přesto si sezonu užívají a vidinou senzačního mistrovského titulu se nijak nestresují.

"Na tréninku se vždycky smějeme a vtipkujeme. Každý je uvolněný a kouč chce, aby to tak bylo. Na našem týmu je dobré, že od prvního dne všichni držíme spolu," dodal Vardy.

V dobrém rozpoložení je před závěrem ročníku i další opora Leicesteru a anglický reprezentant Danny Drinkwater, jenž přiznává, že na podobný tlak ho dobře připravila mládežnická akademie Manchesteru United. "Jedna z věcí, kterou vás jako mladého učí, je být pořád soustředěný na svoji práci, což mi pomáhá zůstat v klidu," prozradil.

Leicester, který posledních pět zápasů vyhrál a ani jednou neinkasoval, na závěr sezony čeká postupně West Ham, Swansea, Manchester United, Everton a Chelsea a podle Drinkwatera se nyní musí hráči soustředit na každý duel zvlášť a dělat krůček po krůčku.

"Díky výhře nad Sunderlandem jsme se udrželi na vítězné vlně. Byl to další velký krok na naší cestě ke splnění snu. Musíme i nadále jít zápas od zápasu a nemůžeme náš přístup změnit, dokud to nedoděláme," dodal.

Zdroj
ČTK, Daily Mail, Independent

Hlavní zprávy

Nejčtenější články