Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kdybychom to s Příbramí neotočili, bylo by po titulu, uznal sparťan Lafata

Praha – V prvním poločase proti Příbrami několik velkých šancí spálil. David Lafata však nakonec dokázal, proč je nejobávanějším střelcem ligy. V závěru duelu se prosadil a rozhodl o vítězství Sparty 2:1. Kapitán Pražanů zároveň udržel naději svého týmu na titul. V opačném případě by dle jeho názoru tým z Letné totiž o šanci na celkový triumf přišel.

Sparta prohrávala od třetí minuty, kdy brankáře Davida Bičíka zaskočila nevýrazná střela Valerijse Šabaly. Lafata pak mohl vyrovnat, ale ve třech velkých šancích neuspěl. Povedlo se to až Bořku Dočkalovi v 66. minutě a kapitán Sparty poté přidal čtyři minuty před koncem rozhodující gól.

"Kdybych dal ty šance, tak jsme to otočili do poločasu a mohli jsme hrát ve větší pohodě," řekl Lafata. "Mohli jsme pošetřit síly, takhle to bylo napínavé až do konce. Naštěstí Timi (Konaté) poslal skvělý centr a povedlo se. Byla to úleva," uvedl Lafata.

Čtyřiatřicetiletý útočník přiznal, že po zahozených šancích v prvním poločase přestával pomalu věřit v naději na body. "Napadlo mě, že dneska nám to nebude souzené," prohlásil. "Když jsem viděl, jak Hruška deset minut před koncem chytil hlavičku Lukáše Juliše, tak jsem si říkal, že to asi zase nevyjde," dodal.

Sparta udržela na druhém místě devítibodový odstup na Plzeň, navíc má k dobru odložený zápas s Duklou. Kdyby letenský celek nevyhrál, mohla Viktoria vést už o 12 bodů a podle Lafaty by bylo po nadějích na titul. "No to jo," prohlásil s tím, že věří v soupeřovo zaváhání. "Naděje umírá poslední," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Lafata: Pro titul uděláme všechno
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články