Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sudí pomáhají Barceloně, zlobí se Atlético. Torres zažil jeden z nejhorších dnů kariéry

Barcelona – Když vstřelil v pětadvacáté minutě vedoucí branku Atlética, byl Fernando Torres hvězdou duelu. Ve zbytku první půle ale dostal dvě žluté karty a oslabil svůj celek, který nakonec úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů prohrál na půdě Barcelony 1:2. Španělský útočník se po zápasu kál, ale spoluhráči a trenér madridského celku ho omlouvali. Naopak se pustili do rozhodčího, jenž dle nich pomáhal domácím.

Útočník Atlética Madrid Fernando Torres vidí od sudího červenou kartu v duelu s Barcelonou
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Alejandro García

"Tohle je jeden z nejhorších dnů v mém fotbalovém životě. Mrzí mě, že jsem nechal náš tým hrát v deseti. Cítím odpovědnost za to, že jsme nevyhráli," uvedl zklamaný Torres po zápase, v němž dal svůj jedenáctý gól Barceloně. Jako teprve třetí hráč historie dokázal proti katalánskému klubu v Lize mistrů skórovat za dva různé celky.

"Jsem si jistý, že v jedenácti lidech by to bylo úplně jiné. Ale jsem na náš tým pyšný. Výsledek není špatný a na našem stadionu je vše možné," dodal Torres.

Stejně jako spoluhráči cítil křivdu, že německý rozhodčí Felix Brych nevyloučil také pozdějšího strůjce obratu Suáreze. Ten v prvním poločase vyvázl bez trestu za kopnutí Juanfrana bez míče a chvíli před svým druhým gólem v 74. minutě dostal žlutou kartu. "Byl to agresivní faul, takže červená karta," mínil obránce Atlética Filipe Luís, který dokonce obvinil Evropskou fotbalovou unii UEFA, že pomáhá Barceloně.

"Fernandovo vyloučení bylo naprosto nespravedlivé a změnilo zápas. Barcelona je chráněna. Když proti nim hrajete, zjistíte, že je to hodně silný klub. Uvědomíte si ten strach, že by Barcelona mohla být vyřazena. To by UEFA hodně bolelo," prohlásil Filipe Luís.

Torres se navíc pozastavil nad tím, že oba týmy nastoupily s venkovní sadou dresů. "Je škoda, že UEFA je tak zaujatá a hned mění naše oblečení a pak nasadí rozhodčího, který na téhle úrovni selže," podotkl Torres.

Enrique: Škoda, že jsme nepřidali další gól

Jeho vyloučení považoval za zlom v utkání i Suárez. "Každý ví, co umí. Je to škoda, protože by bylo skvělé, kdyby se nám tenhle obrat povedl proti jedenácti hráčům. Nejdůležitější je, že jsme vyhráli a oni budou muset doma skórovat," konstatoval uruguayský kanonýr, který je s osmi brankami nejlepším střelcem Barcelony v této sezoně Ligy mistrů.

I proto si vysloužil pochvalu od kouče Luise Enriqueho. "Suárez tomuhle týmu dodává charakter a pracovitost, nejen góly," podotkl Enrique. "Jsem spokojený s jeho výkonem i s výkonem celého týmu. Jediné 'ale' je, že jsme nepřidali další gól. Do Madridu pojedeme s tím, že tam chceme vyhrát," uvedl Enrique.

Jeho protějšek Diego Simeone nakonec porážku 1:2 vzhledem k Torresově vyloučení bral. "Až do vyloučení jsme hráli výborně, ve druhé půli měla Barcelona samozřejmě hodně šancí. Ale žijeme a před odvetou nám to dává naději na obrat," řekl Simeone.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články