Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zlínu se nadále na jaře nedaří, prohrál i v Jablonci

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce porazili v utkání 23. ligového kola Zlín 3:1. Domácí vedli po trefě Lukáše Masopusta, hosté sice ještě do půle srovnali zásluhou Lukáše Holíka, ale po změně stran rozhodli svými góly Ondřej Mihálik a Vít Beneš. Jablonec vyhrál poprvé po třech kolech, naopak nováček ze Zlína neukončil své trápení a prohrál šesté ze sedmi jarních kol.

Jablonec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V Jablonci se dlouho hrálo bez gólových šancí, až v 36. minutě otevřeli domácí skóre. Hostující brankář Dostál ještě první šanci zlikvidoval, ale míč odvrátil jen k Masopustovi a ten s přispěním břevna poslal Jablonec do vedení.

Ve 42. minutě ale bylo vyrovnáno. Po rohu napřáhl za vápnem Holík a ukázkovou střelou trefil přesně horní roh branky. Zlín ukončil své gólové trápení a skóroval po dlouhých 537 minutách.

Kouč domácích Frťala poslal po přestávce na hřiště střídající Doležala s Mihálikem a druhý jmenovaný se hned po necelých pěti minutách prosadil, když z vápna propálil Dostála. Svůj první ligový gól si nechal stylově na 19. narozeniny.

Vzápětí mohl zvýšit Kubista, ale těsně minul. Pojišťující trefu tak Severočeši přidali až v 61. minutě, kdy se z přímého kopu krásně trefil stoper Beneš. Jablonečtí mohli vstřelit i další góly, ale Tecla vychytal Dostál a Mihálik mířil vedle.

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Byli jsme si vědomi toho, že Zlín úvod jarní část sezony výsledkově nezvládl a čekali jsme, že bude hrát fotbal, který bude o nervozitě. V prvním poločase jsme nebyli schopni toho využít, dělali jsme mnoho chyb v přechodové fázi a ztráceli mnoho míčů špatnou rozehrávkou nebo zbrklostí. Chyběla nám lepší přihrávka. Ve druhém poločase příchodem Doležala a Mihálika jsme začali hrát to, co jsme si představovali. Zarputilostí a aktivní hrou jsme donutili soupeře, aby otevřel hru, bylo to i díky tomu, že jsme vstřelili druhou branku. Kdybychom proměnili další příležitosti, co jsme si vypracovali, mohl být výsledek ještě lepší. I tak jsme rádi, jak to dopadlo, bylo to pro nás hodně důležité utkání."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Naše šance na dobrý výsledek byla jen v první půli, ale ve druhé po příchodu Doležala a Mihálika vzrostla síla Jablonce ve středu hřiště. Když jsme měli míč, situace jsme špatně řešili a byli pod neustálým tlakem. Jablonec si vytvořil mnoho gólových situací, některé domácí proměnili, některé pochytal gólman a mnohé nevyužili. Za hru ve druhé půli jsme si lepší výsledek nezasloužili, možná kdybychom jednu z mála šancí využili a snížili na 2:3, ale to bychom chtěli moc. Jablonec byl ve druhé půli lepší, měl sílu, agresi a zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články