Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Turci dobyli Vídeň, Rakušané marně vzdorovali

Praha - Turečtí fotbalisté, kteří budou na letním mistrovství Evropy jedním ze soupeřů českého týmu v základní skupině, vyhráli v přípravě v Rakousku 2:1. Výběr trenéra Fatiha Terima si tak prodloužil sérii neporazitelnosti na třináct zápasů.

Turci ve Vídni
zdroj: ČT24

Domácí sice ve Vídni poslal do vedení Junuzovic, Calhanoglu ale ještě stihl do přestávky vyrovnat. Ve druhém poločase rozhodl o vítězství hostů Turan, který využil zaváhání rakouského brankáře Ozcana v rozehrávce. Turci neprohráli od října 2014 a připsali si desátou výhru v posledních třinácti zápasech.

Francie nastoupila v Paříži k prvnímu zápasu od listopadových teroristických útoků, při nichž zahynulo 130 lidí, a na Stade de France porazila Rusko 4:2. V den svých narozenin se trefili Payet s Kantem, o další góly domácích se postarali Gignac a Coman. Za Rusko snižoval na 1:2 po přestávce Kokorin a na 2:3 Žirkov.

Zatímco v sobotu proti Německu předvedla Anglie třígólový obrat a zvítězila 3:2, tentokrát ve Wembley s Nizozemskem vedení neudržela. Jako první se prosadil Vardy, z penalty v 50. minutě ale vyrovnal Janssen a při druhém startu si připsal první gól v národním týmu. O vítěznou branku se postaral v 77. minutě Narsingh.

Německo jasně přehrálo Itálii

Po dvou prohrách za sebou zabralo Německo, které si poradilo s Itálií 4:1. Výhru mistrů světa zařídili Kroos, Götze, Hector a z penalty Özil. Za hosty v závěru snížil El Shaarawy a odvrátil tak nejvyšší prohru Azzurri od finále mistrovství Evropy v roce 2012, kde Itálie prohrála 0:4 se Španělskem.

Fotbalisté Portugalska si poradili 2:1 s Belgií, která speciálními tričky při předzápasové rozcvičce uctila památku 35 obětí týden starých teroristických útoků v Bruselu. Utkání se původně mělo hrát v belgické metropoli, ve stínu útoků ale bylo nejprve zrušeno a následně přesunuto do Leirie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články