Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Chybělo nám všechno, přiznal trenér Španělů po remíze v Rumunsku

Kluž - Fotbalisté Španělska, kteří se na červnovém mistrovství Evropy utkají i s českým týmem, příliš nezvládli úvodní přípravy roku a po remíze 1:1 s Itálií uhráli nerozhodný výsledek také v Rumunsku (0:0). Podle trenéra Vicenteho del Bosqueho úřadujícím evropským šampionům v neděli v Kluži chybělo úplně všechno.

Vicente del Bosque
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

"Po dvou remízách nejsem úplně šťastný. Měli jsme dobré momenty, ale hlavně po křídlech jsme nedokázali pronikat do soupeřovy obrany," řekl na tiskové konferenci Del Bosque. "Chybělo nám všechno a ve všech oblastech. Snažil jsem se vyhrát zápas tím, že udělám změny, ale nezměnilo se nic," přidal pětašedesátiletý kouč, kterého v ofenzivě nepřesvědčili ani náhradníci Isco, Cesc Fábregas, Juan Mata, Aritz Aduriz nebo Álvaro Morata.
 
Zkušený trenér naopak pochválil domácí výběr. Ten favorizované hosty ubránil a dokonce si vypracoval víc šancí. "Rumunsko odehrálo výborný zápas. Nedovolili nám hrát vlastní fotbal. Jsou dobrým týmem," ocenil Del Bosque.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rumunsko - Španělsko

Nespokojený byl i záložník Koke. "Snažili jsme se držet míč. Dařilo se nám to v prvním poločase, ale oni na nás vyrukovali s rychlými protiútoky. Mají některé opravdu rychlé hráče a my jsme s tím měli problémy," přiznal čtyřiadvacetiletý hráč Atlética Madrid.
 
Přesto věří, že Španělé se zvednou a na Euru ve Francii budou výrazně lepší. "Pocity jsou nepříjemné, protože jsme nevyhráli, ale na turnaji se zlepšíme. Máme výborné mužstvo a jsem přesvědčen, že budeme hrát dobře," dodal Koke.
 
Rekordman Casillas: Nevím, jestli to je můj poslední rok v národním týmu

Alespoň jeden důvod k radosti mohl mít v Rumunsku španělský brankář Iker Casillas, jenž nastoupil ke 166. reprezentačnímu zápasu a vyrovnal evropský rekord Lotyše Vitalijse Astafjevse. "Těší mě to. Za ta léta jsem v národním týmu prožil dobré i špatné momenty, ale raději budu vzpomínat na ty dobré. Konec mé kariéry se blíží víc a víc. Je jasné, že čas doběhne každého a já nejsem výjimka," uvedl gólman Porta.

Týmové foto Španělů před zápasem s Rumunskem
zdroj: ČTK/AP autor: Mircea Rosca

"Ale mám naději a rád bych byl v tomto týmu, který je plný mladíků. Nevím, jestli to je můj poslední rok ve španělské reprezentaci. Myslím jen na to, abych si užil každý den," dodal čtyřiatřicetiletý Casillas.
 
Španělsko zahájí cestu za obhajobou evropského zlata 13. června duelem s Českou republikou, ve skupině D se ještě svěřenci Del Bosqueho střetnou s Tureckem a Chorvatskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články