Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

První letošní test reprezentace před blížícím se ME. Doma přivítá Skotsko

Praha – Červnové mistrovství Evropy se nezadržitelně blíží a českou reprezentaci čeká jedna z posledních prověrek. Na Letné přivítá Skotsko a duel bude spolu s následným úterním utkáním ve Švédsku velkou možností pro hráče, jak se před šampionátem ve Francii ukázat kouči Pavlu Vrbovi. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 20:25.

Po nadcházejících přípravných zápasech se národní celek sejde až v druhé polovině května, kdy začne závěrečná příprava na Euro. Reprezentanti se budou na šampionát chystat na soustředění v rakouském Seefeldu.

"Čeká nás poslední zkouška před nominací do Rakouska na soustředění před Eurem. Dostanou příležitost i hráči, kteří ten prostor tolik neměli. Sám jsem zvědavý, jak to zvládnou," uvedl Vrba, kterému proti Skotsku a Švédsku chybějí zraněné opory brankář Petr Čech, kapitán Tomáš Rosický a záložníci David Pavelka s Jaroslavem Plašilem.

Kouč poprvé povolal záložníka Jakuba Radu, premiérové starty si mohou připsat i sparťané Martin Frýdek, Lukáš Mareček a Jakub Brabec a brankáři Tomáš Koubek a Alešem Hruškou.

"Nějaká zkouška to bude, ale určitě to nebude jako se Srbskem a Polskem, že by nastoupily dvě jiné jedenáctky. Někteří hráči i v tom druhém zápase nastoupí od začátku a bude tam těch zkoušek míň," řekl Vrba. "Trenér si bude zkoušet nějaké věci, které jsme trénovali, ale to neznamená, že bychom měli něco podcenit nebo hrát na remízu. Zápas budeme chtít vyhrát," doplnil stoper Tomáš Sivok, který bude při absencích opor kapitánem.

Vrba už dříve uvedl, že po březnových zápasech by chtěl mít o nominaci pro Euro víceméně jasno. "Máme před sebou dva zápasy, kdy se každý bude chtít trenérovi ukázat. Každý do toho dáme všechno a uvidíme, jak to dopadne," prohlásil záložník Vladimír Darida.

"Je to důležité pro každého hráče, jak se teď ukáže, ale pak zároveň musí dál podávat dobré výkony v klubu, aby mohl pomýšlet na nominaci na Euro," řekl ofenzivní středopolař Jiří Skalák z Brightonu.

Skotové ozkouší mladíky

Zatímco Češi se chystají na Euro, Skotové budují mužstvo na novou kvalifikaci o mistrovství světa. Trenér Gordon Strachan rozdělil tým na dvě části, z nichž jedna absolvuje duel v Praze a druhá domácí zápas s Dánskem. Před utkáním na Letné vypadli ze skotské nominace ze zdravotních důvodů Steven Naismith, Steven Whittaker a útočník Steven Fletcher.

Gordon Strachan
zdroj: ČTK/PA autor: Danny Lawson

"Mohl jsem vybrat lehčí soupeře, ale chci vidět, jak hráči obstojí na téhle úrovni. Češi sehráli skvělé zápasy proti Nizozemsku. Budeme zkoušet nové hráče, ale by bylo skvělé Česko porazit," uvedl Strachan.

"Skotové budují nový tým na novou kvalifikaci a myslím, že to dělají správně. My jsme také v přípravě hodně točili mužstva a na to jsou tyhle zápasy. Nejsou na Euru a můžou si to dovolit, na jejich místě bych to udělal stejně," řekl Vrba.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články