Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Z druhé ligy do bundesligy. Frýdecko-místecký Ostrák přestupuje do Kolína

Frýdek-Místek – Další mladý český fotbalista si už v útlém věku vyzkouší, jaké je to hrát v jedné z elitních zahraničních soutěží. Tentokrát ale neodchází hráč z některé z tradičních líhní jako Příbram, Sparta či Slavie, ale z druholigového Frýdku-Místku. Teprve šestnáctiletý Tomáš Ostrák bude od léta působit v bundesligovém Kolíně nad Rýnem.

Je nám líto, video expirovalo.
Šestnáctiletý Ostřák míří z Frýdku-Místku do bundesligového Kolína

Spojení Ostráka, člena české reprezentace do 16 let, a Kolína není výstřelem do prázdna. Německý tým si ho testoval a mladý záložník byl u devátého celku bundesligy hned na několika stážích.

I díky této zkušenosti už přibližně tuší, co ho v novém působišti čeká. "Rychlostně a celkově úrovní tréninku je to o něčem jiném," řekl Ostrák, jenž s Kolínem podepsal smlouvu na tři roky s opcí. Do bundesligového celku zamíří ale až 1. července. "Věkem ještě nesplňuji mezinárodní podmínky k přestupu do ciziny, proto se vše smluvně uskuteční až v létě," popsal důvod, proč jaro ještě stráví v mateřském týmu.

Přestupy fotbalistů již v útlém věku do ciziny bývají často terčem kritiky. Ostrák však věří, že dělá dobrý krok a dokáže se prosadit. "Odejít z druhé ligy do bundesligy je sen. Doufám, že se chytnu do A mužstva," zasnil se.

Radost z přestupu mají i v samotném klubu. "Tohle je velký úspěch nejen samotného Tomáše, ale také je to obrovská vizitka naší práce s mládeží ve Frýdku-Místku. Tomáš ví, že je to jen dílčí krok za jeho dlouhou cestou a cílem, který si dal," prohlásil pro oficiální web frýdecko-místeckého klubu šéftrenér žáků Radek Šmíd.

Ostrák se stane již třetím odchovancem Frýdku-Místku, jenž si zahraje v bundeslize. Dříve v Německu působili Petr Škarabela (SSV Ulm 1846, SpVgg Greuther Fürth, SV Gutenstetten, TSV Neustadt/Aisch) či Václav Svěrkoš (Borussia Mönchengladbach, Hertha BSC Berlin). Ani jeden z nich se ale do bundesligového celku nedostal přímo z Frýdku-Místku.

Zdroj
ČT sport, //www.mfkfm.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články