Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Je to strašně rychlé. Říkám si, jestli je to vůbec pravda, hodnotí nominaci Brabec

Praha – Na posledních pár dní bude Jakub Brabec vzpomínat hodně dlouho. Nejprve se Spartou přejel Lazio a postoupil do čtvrtfinále Evropské ligy. Poté byl u výhry v derby pražských "S" a třešničkou byla premiérová pozvánka do seniorské reprezentace. Třiadvacetiletý stoper je z nominace nadšený a považuje ji za ocenění výkonů celé Sparty. Letenský klub v národním týmu zastupuje hned šest hráčů.

Jakub Brabec na srazu reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Spolu s Brabcem byli dodatečně povoláni také Martin Frýdek s Lukášem Marečkem, zatímco v původní nominaci už byli Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí a Josef Šural. "Sice jedeme my, ale vyústilo to z fazony, kterou má celý tým na jaře. Takže musíme poděkovat spoluhráčům, bez kterých bychom tady nebyli," řekl na setkání s novináři Brabec.

O nominaci se Brabec dozvěděl po derby se Slavií, ale informace o možném povolání na přípravné zápasy se Skotskem a ve Švédsku věděl dopředu. "Něco mi už v sobotu nastiňovali trenéři Ščasný a Svoboda. Potom po zápase jsme se viděli s trenérem Vrbou, který to mně s Frýďasem a Marecem oznámil," dodal.

Povolání do reprezentace jen podtrhlo Brabcovo povedené období. "Jako poslední český tým hrajeme v pohárech, takže šance dostat se do národního týmu je o něco větší. Vezu se na vlně, stejně jako celý kádr. Je to super, že se nám takhle daří," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba dodatečně nominoval sparťany Frýdka, Marečka a Brabce

"Všechno je to hrozně rychlý, až si občas říkám, jestli je to vůbec pravda. Ale možná je dobře, že to jde takhle rychle za sebou, protože si to nestíhám uvědomovat a nezblázním se z toho," uvedl Brabec, kterého nominace připravila o možnost odpočinku po náročném vstupu do jarní části sezony, v níž Sparta odehrála pět zápasů ve dvou týdnech.

"Moc rád to oželím a baterky můžu dobít i tady mezi reprezentanty. Fotbal je moje zaměstnání a jsem rád, že můžu hrát hodně zápasů," uvedl Brabec, kterého mrzí, že v národním týmu chybí zranění Tomáš Rosický a Petr Čech. "Doufám, že je v budoucnu potkám. Byla by to další zkušenost," uvedl.

O možné nominaci na letní mistrovství Evropy Brabec nechce přemýšlet. "Nejdřív musím potvrdit, proč jsem tady. Teprve pak je možné přemýšlet o nějaké šanci na Euro," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články