Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Derby pražských "S" ovládla Sparta, Plzeň uspěla i na půdě Liberce

Praha – Vítězná jízda Plzně pokračuje. Lídr soutěže vyhrál i v Liberci 1:0 a drží si v čele šestibodový náskok před Spartou. Letenští otočili derby pražských "S" a porazili Slavii 3:1. Třetí místo si pojistila Boleslav, která zdolala 1:0 Jablonec. Nejrychlejší trefa v ligové sezoně Aloise Hyčky pomohla Brnu k vítězství nad Duklou 3:0. Důležité výhry v boji o udržení si připsaly Teplice, Bohemians 1905 a Příbram.

Slavící fotbalisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Sparta Praha - Slavia Praha 3:1

Sparta ovládla 285. derby se Slavií 3:1 a neztratila kontakt na vedoucí Plzeň. Sparťané v nejpohlednějším derby za poslední roky po první půli prohrávali 0:1 a zdálo se, že po slavném vítězství na Laziu nemají dostatek sil na další velký zápas v jednom týdnu. V druhé půli však Letenští zápas díky suverénnímu výkonu a gólům Lafaty, Costy a Zahustela zcela otočili.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/329207-sparta-po-suverenni-druhe-puli-ovladla-pohledne-derby-se-slavii/)

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:1

Už jedenáctou ligovou výhru v řadě si na své konto připsali fotbalisté Plzně. Úřadující mistr svoji sérii natáhl i na půdě Liberce, kde zvítězil 1:0. Jedinou branku duelu vstřelil nejlepší střelec soutěže Michal Ďuriš, pro něhož to byl patnáctý gól v sezoně. Viktoria díky triumfu zvýšila minimálně do večera svůj odstup na druhou Spartu na devět bodů. Naopak Slovan doma prohrál v lize poprvé po patnácti duelech a na třetí Mladou Boleslav ztrácí tři body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/329206-viteznou-serii-plzne-nezastavil-ani-liberec-o-vyhre-obhajce-titulu-rozhodl-duris/)

Mladá Boleslav - Jablonec 1:0

Až do 86. minuty museli čekat mladoboleslavští fotbalisté, než rozhodli o výhře 1:0 nad Jabloncem. Čtyři minuty před koncem rozhodl z dorážky o tříbodovém zisku Středočechů svým premiérovým letošním gólem Ondřej Kúdela. Mladá Boleslav tak zůstane na třetím místě, které zajišťuje účast v předkole Evropské ligy. Jablonec naopak potřetí v řadě prohrál a pod novým trenérem Frťalou nezažívá dobré jaro.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/329165-boleslav-v-zaveru-vydolovala-vitezstvi-nad-jabloncem-a-pojistila-si-treti-misto)

Zbrojovka Brno - Dukla Praha 3:1

Pouze čtrnáct vteřin stačilo fotbalistům Brna k tomu, aby se v duelu s Duklou ujali vedení. Gól Aloise Hyčky, který byl vůbec nejrychlejší v této sezoně, odstartoval povedený den Zbrojovky, která nakonec Pražany porazila jasně 3:0. Jihomoravané díky zisku tří bodů poskočili v tabulce na šestou pozici. Hosté naopak v lize nevstřelili na hřištích soupeřů gól ve čtvrtém z posledních pěti zápasů a nenavázali na předchozí venkovní výhru z Ostravy.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/329154-hycka-vstrelil-nejrychlejsi-gol-sezony-a-brno-i-diky-nemu-prejelo-duklu/)

Baník Ostrava - Teplice 1:2

Po zápasech venku, z nichž vydolovali pouze bod, se fotbalisté Teplic dočkali opět venkovní výhry. Severočeši si tři body odvezli ze hřiště poslední Ostravy. Baník sice do duelu vstoupil lépe a ujal se vedení. Hosté však střetnutí díky dvěma povedeným rohům otočili a zvítězili 2:1.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/329152-teplice-v-ostrave-spasily-rohy-a-po-peti-mesicich-slavi-vyhru-venku/)

Bohemians Praha 1905 - Slovácko 2:0

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili Slovácko 2:0 a udělali další krok k záchraně. Pražané nad týmem z Uherského Hradiště zvítězili poprvé od února 2011 a v tabulce mají osmibodový náskok na předposlední Olomouc. Během pěti minut druhého poločasu skórovali Michal Hubínek a Jhon Mosquera.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/329153-bohemians-doma-porazili-slovacko-2-0/)

Zlín - Sigma Olomouc 0:0

Zlín remizoval s Olomoucí 0:0 a na jaře poprvé bodovali. Domácí ukončili sérii pěti porážek za sebou i v oslabení, protože od 53. minuty hráli bez obránce Davida Hubáčka.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/329155-zlin-remizoval-s-olomouci-a-pripsal-si-prvni-jarni-body/)

Vysočina Jihlava - Příbram 1:3

Velice důležitou výhru v boji o záchranu vybojovala Příbram, která po 473 minutách konečně skórovala, po pěti zápasech si připsala první tři body a vyšvihla se na dvanácté místo. Po prohře 1:3 naopak Jihlava nenavázala na dvě předchozí vítězství a neodpoutala se dále od sestupových příček. Oba kluby však nadále dělí jediný bod. O vítězství Středočechů rozhodli Tregler, Bednář a Suchan, za Jihlavu už jen stačil korigovat v závěru Nerad.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/329114-jihlava-doma-kapitulovala-s-pribrami-ktera-vykrocila-k-zachrane/)

Tabulku 1. ligy naleznete zde.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy