Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelona se utká s Atléticem, PSG narazí na Manchester City

Nyon (Švýcarsko) - Los Ligy mistrů rozhodl ve švýcarském Nyonu o složení čtvrtfinálových dvojic. Barcelona narazí ve španělském souboji na Atlético Madrid, PSG na Manchester City, Wolfsburg vyzve Real Madrid a Bayern Mnichov změří síly s Benficou Lisabon. První zápasy se odehrají 5. a 6. dubna, odvety přijdou na řadu o týden později.

Los čtvrtfinále Ligy mistrů
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Pascal Muller

Barcelona se ve čtvrtfinále s Atléticem střetla už před dvěma lety. Madridský tým tehdy postoupil po venkovní remíze 1:1 a domácí výhře 1:0 a došel až do finále, kde nestačil na Real. Katalánci vedou španělskou ligu o osm bodů právě před Atléticem, které v této sezoně dvakrát porazili 2:1.

"Myslím, že tam nebyl těžší soupeř. Atético je tým, který umí bránit jako málokdo," konstatoval člen klubového vedení Barcelony Javier Bordas. "Bude to 50 na 50, protože jsme ukázali, jak silní jsme v La Lize. Všechny soupeře je třeba respektovat. Musíme udělat to, co umíme," uvedl ředitel Atlética Clemente Villaverde.

Sport
zdroj: ČT4

Desetinásobný evropský šampion Real sehraje úplně první zápasy s čtvrtfinálovým nováčkem Wolfsburgem. V minulém ročníku "Bílý balet" v semifinále nestačil na Juventus Turín. "Jsou mezi nejlepší osmičkou poprvé v historii, takže budou mít extra motivaci a my se musíme dobře připravit. V Německu si potřebujeme zajistit dobrý výsledek do domácí odvety. V tomto dvojzápase není favorit," řekl ředitel madridského klubu Emilio Butragueňo. "Teď můžeme ukázat své schopnosti na nejvyšší úrovni a chceme tu šanci chytit za pačesy," prohlásil kouč Wolfsburgu Dieter Hecking.

Bayern, který v dramatickém osmifinále vyřadil až po prodloužení Juventus, v dosavadních šesti utkáních s Benficou čtyřikrát zvítězil a dvakrát remizoval. Kouč mnichovského mužstva Pep Guardiola se tak vyhnul souboji s Manchesterem City, kam v létě z Německa zamíří. "Samozřejmě tam byla větší jména, ale my se musíme soustředit na tento dvojzápas a nebrat nic za samozřejmé. Musíme Benficu respektovat, ale máme dost času, abychom ji nastudovali," upozornil záložník Bayernu Xabi Alonso.

V souboji PSG a City na sebe narazí kluby s bohatými arabskými majiteli. Francouzští šampioni se naposledy dostali mezi nejlepší čtyřku v roce 1995, naopak svěřenci Manuela Pellegriniho jsou ve čtvrtfinále poprvé. "Čeká nás velmi těžký protivník, jehož síla roste každým rokem. Jsou komplexní ve všech směrech, ale my sníme o tom, že budeme v soutěži pokračovat," uvedl ředitel City Txiki Begiristain. 

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 5. a 6. dubna, odvety 12. a 13. dubna):

Wolfsburg - Real Madrid, Bayern Mnichov - Benfica Lisabon, Barcelona - Atlético Madrid, Paris St. Germain - Manchester City.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články