Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Praha bude dál jednat o koupi Ďolíčku, fanoušci demonstrovali před magistrátem

Praha - Hlavní město bude dál jednat o koupi fotbalového stadionu Ďolíček ve Vršovicích za 134 milionů korun. Nabídku majitele, společnosti Bohemians Real, vzali radní na vědomí. Prvoligovému klubu Bohemians Praha 1905 hrozí, že kvůli chybějící smlouvě o nájmu stadionu nedostane licenci. Před budovou magistrátu, kde rada zasedá, kvůli tomu demonstrovali fanoušci klubu.

Současný Ďolíček
zdroj: ISIFA/LN

"Ve věci nabídky společnosti Bohemians Real bude radní Libor Hadrava jednat rovněž s městskou částí Praha 10. Podle usnesení rady má být také vypracováno komplexní řešení budoucího využití celého areálu včetně základní ekonomické rozvahy," uvedl magistrát. O převodu stadionu se jedná už od roku 2011. Zástupci Prahy 10 na podzim 2014 schválili výměnu stadionu za sousední pozemky v odhadní ceně 60 milionů korun. Radnice tak měla místo 109 milionů zaplatit za stadion 49 milionů korun.

Proti dohodě se ale postavilo tehdejší vedení Prahy, jejíž souhlas je nutný pro všechny majetkové převody městských částí nad 50 milionů. Cena Ďolíčku nyní byla stanovena na 134 milionů korun, daň z nabytí nemovitosti 5,4 milionu Kč je ochoten zaplatit Bohemians Real. Kvůli chybějící nájemní smlouvě Bohemians nestihli Fotbalové asociaci ČR předložit podklady v licenčním řízení pro příští sezonu. Nejzazší datum pro odvolání je sice 23. květen, ale situace musí být vyřešena dříve.

Bohemians Real neprodlouží klubu nájemní smlouvu, která končí na konci června, pokud v kauze nenastane nějaký posun. Vršovický klub je připraven hledat alternativní řešení, například dočasný azyl na jiném pražském stadionu. "Když uvidíme, že se to teď nepředloží, dáme tomu ještě asi týden, pak bychom to museli řešit. Rada se schází každý týden, tak do příštího úterý možná ještě budeme čekat," uvedl ředitel Bohemians 1905 Darek Jakubowicz.

Návrh přišli na magistrát podpořit i fanoušci Bohemians. "Jsme tady proto, abychom jim připomněli, aby nezapomněli," vzkázal na adresu radních předseda Družstva fanoušků Bohemians Luděk Provazník. Vršovický klub je připraven hledat i alternativní řešení, například dočasný azyl na jiném stadionu v Praze. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fanoušci podpořili návrh o převodu Ďolíčku za sousední pozemek
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články