Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dočkal: Odložení zápasu těsně před výkopem jsem nezažil ani v Norsku

Praha – Dva roky hrál v norském Trondheimu, kde o tuhé zimy není nouze. Ani tam ale Bořek Dočkal nezažil, že by se kvůli sněhové vánici odložilo utkání chvíli před úvodním výkopem. Záložník Sparty se "dočkal" až při střetnutí první ligy na hřišti Dukly. Stálého člena reprezentace nekonání utkání mrzelo, uznal však, že za daných podmínek to bylo nejlepším řešení.

Pořadatel shrabuje sníh na Julisce před utkáním Dukla - Sparta
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Ani v Norsku se mi nestalo, že bych přijel na zápas, který by byl následně odložený. Ale to bylo dané i tím, že tam mají na některých stadionech hřiště s umělým trávníkem," řekl Dočkal.

I na Julisce podle něj byl terén původně hratelný, jenže silné sněžení s deštěm ho rychle zničilo. "Pokud by hřiště zůstalo ve stejném stavu, jako bylo při našem příjezdu na Julisku, tak by se myslím hrálo. Jenže ono se to průběžně zhoršovalo a už na konci rozcvičky jsem si nedokázal představit, že bychom hráli," popisoval.

Přesto se ještě v kabině připravoval, že se na trávník vrátí a bude hrát. "V hlavách jsme se pořád chystali na to, že se jde hrát, protože by bylo špatně si říkat, že utkání bude odložené. To by se nám pak v hlavě špatně přepínalo, že nejedeme domů, ale jdeme na hřiště," vysvětlil.

Rozhodnutí sudích zápas odložit však považuje za správné. "Nepříjemné to pochopitelně je, nejen pro nás hráče, ale i pro lidi, kteří dorazili na stadion, a také pro ty, kteří organizačně zajišťovali zápas. Radost z toho neměl asi nikdo. Ale myslím, že je to lepší varianta, protože stav hřiště nebyl dobrý a průběžně se to pořád ještě zhoršovalo. Odložení zápasu je myslím rozumným řešením," uvedl sparťanský záložník, který měl tým vést s kapitánskou páskou.

Připouští však, že by utkání raději odehrál, jelikož takto se Spartě komplikuje už tak náročný program. "Náhradní termín se bude muset najít, i když náš program bude pořád náročný. Asi by proto bylo příjemnější mít tohle utkání na Dukle odehrané. Byli jsme nachystaní a věřím, že bychom to zvládli a mohli se soustředit zase na další program. Nedá se nic dělat, pro fotbal to bylo přeci jen dobré řešení," dodal Dočkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články