Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Juventus stáhl dvoubrankové manko a s Bayernem uhrál remízu

Turín – Že ani při dvoubrankové ztrátě v zápase s Bayernem není nutné se vzdát, ukázali fotbalisté Juventusu. V úvodním osmifinále Ligy mistrů předvedli velkou stíhací jízdu a díky dvěma zásahům během třinácti minut vyrovnali na konečných 2:2. Loňský vicemistr soutěže si tak udržel naději na postup přes německého favorita, jenž bude v odvetě v lepší pozici.

Thomas Müller z Bayernu si pokrývá míč před Palem Pogbou z Junvetusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayern přijel do Turína kvůli velké marodce v podstatě bez stopera. Trenér Guardiola na to reagoval nasazením hodně ofenzivní sestavy i na hřišti soupeře a dlouho se mu to vyplácelo. Juventus slepovanou defenzivu Bayernu výrazněji neprověřoval a doma se spíše bránil.

Těsně před poločasem ale hosty neuhlídal. Robbenův přetažený centr vrátil do ohně Costa a Müller využil zmatků k otevření skóre přesně umístěnou střelou.

Po změně stran se domácí dostali ještě do větších problémů. Po rychlém brejku uvolnil Lewandowski Robbena, jenž si navedl míč na levačku a svojí typickou střelou placírkou zvýšil na 2:0.

Juventus se však nevzdal a povedlo se mu dostat Bayern pod tlak. Výsledkem bylo snížení, když si za obranu na Mandžukičovu přihrávku naběhl Dybala a nedal brankáři Neuerovi šanci.

Italský celek vstřelená branka nakopla a hnal se intenzivně kupředu. Ovoce jeho snahy přinesly čtvrt hodiny před koncem. Po další rychlé akci přiťukl Morata hlavou míč na křídlo Mandžukičovi a po jeho centru vyrovnal od břevna ve skluzu střídající Sturaro. Turínský celek tak před odvetou udržel naději na postup.

V dresu Bayernu nastoupil k jubilejnímu stému utkání v Lize mistrů Philipp Lahm. Povedlo se mu to jako druhému Němci v historii po brankáři Oliveru Kahnovi, jenž nasbíral 103 startů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus - Bayern Mnichov

Juventus Turín - Bayern Mnichov 2:2 (0:1)

Branky: 63. Dybala, 76. Sturaro - 44. Müller, 55. Robben. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child - Oliver, Pawson (všichni Angl.).

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Evra - Cuadrado, Khedira (69. Sturaro), Marchisio (46. Hernanes), Pogba - Mandžukič, Dybala (75. Morata). Trenér: Allegri.

Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Bernat (74. Benatia) - Vidal - Robben, Müller, Thiago, Costa (84. Ribéry) - Lewandowski. Trenér: Guardiola.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články