Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Podještědskému derby vládl Bakoš. Hattrickem zajistil výhru Liberce

Liberec – Jak je dobré míti Marka Bakoše v týmu, může si po podještědském derby libovat trenér Liberce Jindřich Trpiškovský. Slovan díky hattricku slovenského útočníka porazil svého rivala z Jablonce 3:2 a posunul se v tabulce na čtvrté místo v tabulce.

Slavící Marek Bakoš
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Vlivem sněžení se hrálo na těžkém terénu a začátek byl z obou stran opatrný. V polovině první půle Liberec z úvodní gólové šance udeřil. Hostujícímu brankáři Bártovi vypadl z rukou centr zleva, míč sebral Vůch, který se sice ani nadvakrát neprosadil, ale Bakoš už následně dorážkou otevřel skóre.

Slovanu vedoucí trefa hodně pomohla a ve zbytku prvního poločasu vyhrával většinu osobních soubojů. Hodně vidět byl Bakoš, který mohl po půlhodině přidat svůj druhý gól, v mírném záklonu ale mířil nad.

Slovenský útočník se podruhé radoval až v 38. minutě, kdy využil obrovské chyby v jablonecké obraně. Beneš ve snaze odvrátit vysoký balon nechtěně poslal domácího kanonýra do úniku a ten chladnokrevně křížnou střelou k tyči zvýšil. Bakoš devátým gólem v ligové sezoně potvrdil pozici nejlepšího libereckého střelce.

Jablonec poprvé výrazněji zahrozil až těsně před pauzou, hlavička ale mířila nad Koubkovu branku. Zdramatizovat duel dokázali hosté až v 63. minutě. Po zákroku domácího gólmana Koubka na Trávníka nařídil sudí penaltu a Tecl ji stejně jako v minulém kole s Jihlavou proměnil.

Jablonec ožil a za šest minut srovnal. Po rohovém kopu nacentroval Trávník a Kysela hlavou zamířil přesně. Připsal si svůj druhý gól v ligové kariéře.

Zdálo se, že nabuzení hosté zkusí otočit stav, ale rozhodnutí přišlo na opačné straně. Jefremov našel ve vápně Bakoše a ten střelou na bližší tyč uzavřel hattrick. Úsměv mu nezmizel z tváře, ani když hned po vítězné brance musel na nosítkách opustit trávník a na závěrečné minuty ho vystřídal Rabušic. Liberec potvrdil, že je doma v této ligové sezoně k neporažení, z devíti zápasů U Nisy ztratil body jen po remíze s Duklou.

Slovan Liberec - FK Jablonec 3:2 (2:0)

Branky: 24., 38. a 86. Bakoš - 63. Tecl z pen., 68. Kysela. Rozhodčí: Příhoda - Ratajová, Fišer. ŽK: Bakoš - Kysela, Hübschman, Greguš. Diváci: 4641.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Karafiát, Breite - Jefremov, Shala (74. Folprecht), Vůch (78. Bartl) - Bakoš (88. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Jablonec: Bárta - Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev - Hübschman - Masopust (46. Trávník), Greguš, Breda (56. Hanousek) - Wágner (65. Wágner), Tecl. Trenér: Frťala.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Byl jsem před zápasem hodně nervózní z toho důvodu, že první utkání po přípravě na Dukle se nám nepovedlo. I my jako trenéři jsme netrefili sestavu optimálně. Dneska jsme to celé rozbourali. Byly tam čtyři změny, navíc tři hráči nastoupili na jiných postech. Byl jsem nervózní, abychom ty změny potvrdili. Jsem rád, že mužstvo potvrdilo, že je zdravé a že se dokážeme vrátit k fotbalu z podzimu. První poločas nám vyšel dobře. Ze dvou šancí jsme dali dva góly, i herně v poli se to odehrávalo, jak jsme chtěli. Zaslouženě jsme poločas vyhráli 2:0, ale stálo nás to hodně úsilí. Terén byl hrozně náročný. Dobře jsme vstoupili i do druhé půle, ale pak jsme bohužel udělali chybu při autu. Přišla penalta, gól na 2:1 a najednou se změnil výkon mužstva. Začali jsme zmatkovat, Jablonec začal být mnohem lepší, měl lepší pohyb. Z toho rezultoval roh, z kterého soupeř vyrovnal. Pomohli nám střídající hráči, kteří to hodně oživili. Vlastně i rozhodující akci rozběhli oni a na konci jsme byli šťastnější."

Zdenko Frťala (trenér Jablonce): "Zápas splnil to, co jsme od něj všichni očekávali, až na konečný výsledek, s nímž jsme samozřejmě nespokojeni. Myslím, že jsme do zápasu vstoupili docela dobře, ale pak přišly dvě fáze, kdy jsme si nechali vstřelit dva docela laciné góly. V některých důležitých situacích jsme nezvládli těžký terén. Ve druhé půli jsme byli schopni výsledek srovnat, a když už to vypadalo, že bychom mohli soupeře definitivně dorazit, nechali jsme si po zbytečném vhazování domácích zase vstřelit laciný gól. S výsledkem nespokojenost, na druhou stranu musím ocenit hráče, že to nevzdali a zabojovali. My i domácí převedli na těžkém terénu atraktivní fotbal s velkou mírou nasazení."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy