Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta udolala Krasnodar, po trefě Juliše vyhrála 1:0

Praha - Fotbalisté pražské Sparty porazili ve 2. kole Evropské ligy ruský Krasnodar 1:0 brankou Juliše z 65. minuty. Pražané měli téměř celý zápas pod kontrolou a vytvářeli si dostatek šancí, Krasnodar se vzmohl k náporu až v závěrečné fázi utkání. Odvetu, která se hraje příští čtvrtek, odvysílá od 18:30 ČT sport a náš web.

Sparta - Krasnodar
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Sparta nastoupila bez Lafaty, jehož nepustily do hry svalové potíže. V útoku místo nejlepšího střelce nastoupil jednadvacetiletý Juliš a na pravý kraj zálohy se postavil Fatai. Trenér Ščasný se také musel obejít bez zimní posily Šurala, jenž už na podzim nastoupil v základní skupině za Liberec. Ščasný sice před zápasem postavil Spartu do role jasného outsidera, v prvním poločase ale domácí Krasnodar zcela přehrávali a nedovolili mu ani jednu střelu na branku.

Sami přitom několik velkých šancí zahodili. Fatai střílel zblízka do boční sítě a vzápětí mu gólovou radost po průniku zkazil rozhodčí, který mu odpískal faul na jednoho z obránců. V 11. minutě vytáhl hostující brankář Dykan pohotový zákrok po střele Krejčího zpoza vápna, Fataiovu dorážku zblokovala obrana. Pak sice Krasnodar z ojedinělé šance po přímém kopu skóroval, Granqvistův zásah hlavou však neplatil pro ofsajd.

Také do druhého poločasu vstoupili Letenští aktivně a po dvou minutách nedosáhl po Krejčího přihrávce před prázdnou brankou na míč Fatai. Chvíli nato zblízka hlavičkoval Juliš, Dykan ho ale vychytal. Sparta stále stupňovala tlak a v 64. minutě přišla odměna. Na Dočkalův centr si naběhl Juliš a zamířil hlavou přesně k tyči. Mladý útočník si připsal čtvrtý start v soutěži, podruhé nastoupil v základu a vstřelil druhou branku.

Odveta se hraje příští čtvrtek v Rusku, kde se Spartě v evropských pohárech nedaří. Z pěti dosavadních zápasů tam ještě nevyhrála, dvakrát podlehla a uhrála tři remízy. Krasnodar navíc na domácím stadionu dokázal v základní skupině porazit i Dortmund.

Sparta Praha - FK Krasnodar 1:0 (0:0)

Branka: 64. Juliš. Rozhodčí: Vinčič - Ul, Klančnik (všichni Slovin.). ŽK: Brabec - Kalešin, Mamajev. Diváci: 14 120.

Sparta: Bičík - Brabec, Holek, Costa - Zahustel, Mareček, Dočkal (80. Matějovský), Vácha, Krejčí - Fatai (89. Jiráček), Juliš (78. Konaté). Trenér: Ščasný.

Krasnodar: Dykan - Kalešin, Sigurdsson, Granqvist, Petrov - Achmedov - Smolov (68. Wanderson), Mamajev, Pereyra (66. Gazinski), Joazinho (82. Bystrov) - Ari. Trenér: Kononov.

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Spokojený jsem maximálně. Nejenže jsme vyhráli, ale myslím, že to sneslo parametry evropského poháru. Mohlo to skončit vyšším rozdílem, ale je to vynikající výsledek, hlavně jsme nechtěli dostat branku. Oni měli jednu nebezpečnou střelu v druhé půli, byť tam byla pasáž, kdy nás začali přehrávat. Jako by nám docházely síly, ale po vystřídání už to bylo zase v pořádku. Je to jen první krok, čeká nás ještě strašně těžký zápas tam."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články