Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Bez Lafaty, nebo s ním? Sparta jde na Krasnodar a řeší stav opory

Praha – Sparta vstupuje do vyřazovací části Evropské ligy. Pražané v úvodním střetnutí přivítají na svém hřišti Krasnodar. Ačkoli je utkání blíže a blíže, na Letné stále řeší zásadní otázku, a to zda nastoupí kapitán David Lafata. Nejlepší střelec týmu má totiž dlouhodobé svalové potíže a v sobotu kvůli nim nedohrál ligový duel ve Zlíně. Přímý přenos utkání sledujte od 20:30 na ČT sport a našem webu.

Lafata kvůli zdravotním problémům vynechal tři ze sedmi přípravných zápasů, přesto se stal s pěti góly nejlepším střelcem Sparty. Ve Zlíně poté nastoupil v základní sestavě, o přestávce ho však trenér Zdeněk Ščasný ze hřiště stáhl. "Cítil bolest ve svalu, tak jsme ho radši vystřídali," vysvětlil kouč.

Kdyby Lafata hrát nemohl, byl by to pro posledního českého zástupce v pohárech velký problém. Bez nejlepšího střelce v historii české ligy například Sparta vypadla loni v předkole Ligy mistrů s CSKA Moskva nebo před dvěma lety nezvládla klíčový duel o postup do vyřazovací části Evropské ligy s Young Boys Bern.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Sparta - Krasnodar

Výhodou pro Spartu by naopak měly být zkušenosti, protože Krasnodar startuje v pohárech teprve podruhé. Letenští navíc už za sebou mají jeden soutěžní zápas, zatímco soupeř do ruské ligy vstoupí až v březnu. V přípravě však Krasnodar ani jednou neprohrál a připsal si čtyři výhry a jednu remízu. V minulém ročníku nejvyšší soutěže obsadil třetí místo a po podzimní části mu patří pátá příčka.

"Mají vynikající tým s obrovsky rychlým přechodem. Chyby při ztrátě míče uprostřed hřiště, jaké jsme předvedli ve Zlíně, okamžitě trestá," uvedl Ščasný. "Čeká nás jiný soupeř, než byl na podzim CSKA Moskva. Zatímco CSKA měl herní šablony, Krasnodar víc spoléhá na své individuality a je hůř čitelný," dodal.

Krasnodar, jenž kvůli trestu za porušení finančního fair play nemůže v pohárech nasadit všechny posily, přijede do Prahy s jasným cílem - postoupit. "Tvrdit, že chceme dojít co nejdál, nemá smysl. Chceme Evropskou ligu vyhrát," řekl v rozhovoru pro sportbox.ru trenér Oleg Kononov.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články