Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Blanc: Výsledek není úplně spravedlivý. Podali jsme druhý nejlepší výkon v sezoně

Paříž – S výkonem svých svěřenců byl spokojený téměř na 100 %, s výsledkem však už nikoliv. Trenér Paris St. Germain Laurent Blanc po úvodním osmifinále Ligy mistrů s Chelsea zklamaně konstatoval, že francouzský mistr měl získat větší náskok a triumf 2:1 je po předvedené hře málo. Také dočasný kouč "Blues" Guus Hiddink měl po první porážce od prosincového nástupu k týmu smíšené pocity, šance na postup ale vidí padesát na padesát.

Laurent Blanc
zdroj: REUTERS autor: Gonzalo Fuentes

"Byl to jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně. Asi druhý nejlepší, ten nejlepší jsme podali ve skupině na hřišti Realu Madrid, kde jsme paradoxně utrpěli jedinou porážku v sezoně. Realu jsme ještě méně půjčovali míč," řekl Blanc. "To, že půjdeme do odvety v Londýně s jednogólovým náskokem, není úplně spravedlivým vyjádřením dění na hřišti a našeho velmi dobrého výkonu," dodal kouč Paris St. Germain.

Jeho celek v úterý vedl po trefě Zlatana Ibrahimoviče z přímého kopu, Chelsea ale zásluhou Johna Obiho Mikela ještě do pauzy srovnala. V 78. minutě rozhodl o výhře Pařížanů střídající Edinson Cavani, který byl na hřišti jen čtyři minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris St. Germain - Chelsea

Uruguayský útočník v poslední době patřil spíše mezi střídající hráče a v lize se letos trefil jen jednou. "Eddy je skvělý hráč, který umí dávat velké góly. A neříkám to proto, že skóroval, říkám to vždy. Prochází si těžkým obdobím a věřím, že gól mu opět dodá sebevědomí," přál si Blanc.

Mrzelo ho, že pařížský tým nedokázal udržet čisté konto. "V poločase jsem byl hodně naštvaný, protože jsme dostali gól pár sekund před přestávkou. Měli jsme možnost asi čtyřikrát nebo pětkrát odkopnout míč, ale snadno jsme ho ztratili, následovaly dva rohy a gól. Ten byl asi největším zklamáním celého večera," řekl padesátiletý trenér, jehož celek prohrál jediný z posledních 38 domácích zápasů v pohárech.

Hiddink: Máme slušné vyhlídky

Chelsea až ve dvanáctém utkání pod vedením Hiddinka utrpěla porážku. "Samozřejmě prohra nikdy nevyvolá dobré pocity, ale hraje se na dva zápasy a vstřelený gól nám dává před odvetou slušné vyhlídky. Nejsem šťastný z porážky, ale není to žádná hrozná prohra. Po výsledku 1:2 jsme pořád ve hře a postupové šance jsou stále padesát na padesát," mínil Hiddink.

Litoval, že Chelsea více nevytěžila z brejků za stavu 1:1 ve druhém poločase. "Měli jsme být v protiútocích chladnokrevnější a z těch čtyř, pěti šancí vytěžit víc. Ale nesmíme zapomenout, že jsme hráli s velkým soupeřem, který chce Ligu mistrů vyhrát," podotkl Hiddink.

Ocenil obranu, která při zraněních Kurta Zoumy a Johna Terryho nastoupila v nezvyklém složení. Branislav Ivanovič hrál stopera a na levém kraji byl jednadvacetiletý Ghaňan Abdul Baba Rahman. "V takovémhle složení jsme ještě nehráli, v tomhle ohledu jsme podali dobrý výkon. Dobře bránili i záložníci. Přesto jsme na malou chvíli byli nepozorní a domácí to hned potrestali druhým gólem. Na to si musíme dát v odvetě pozor," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články