Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vydra: Trenér mě podržel a zase jsem našel střelecké sebevědomí

Londýn – Vstup do angažmá v Readingu neměl ideální a střelecky se mu nedařilo. V lednu se však Matěj Vydra v dresu anglického celku rozstřílel. Ve třech pohárových zápasech dal šest gólů a je rád, že opět získal zpět střelecké sebevědomí. Třiadvacetiletý fotbalista by si rád nyní výbornou formu přenesl i do druhé anglické ligy.

Slavící Matěj Vydra v dresu Readingu (vpravo)
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Adam Davy

Vydra nejprve skóroval na začátku ledna proti Huddersfieldu (2:2) a stejnému soupeři pak v opakovaném duelu (5:2) nasázel premiérový hattrick mezi dospělými. V sobotu člen širšího kádru reprezentace dalšími dvěma zásahy pomohl Readingu k výhře 4:0 nad Walsallem a postupu do osmifinále Anglického poháru.

"Moc se mi ulevilo. Nezažíval jsem ideální období. Teď mám na kontě celkem osm gólů, z toho šest jsem jich dal v lednu. Zase jsem našel střelecké sebevědomí. Doufám, že jsem to zlomil a góly budou přibývat i v lize," řekl Vydra.

Do Readingu zamířil před sezonou na hostování z Watfordu, ale ve druhé lize ve 20 utkáních skóroval jen dvakrát a začínal se dostávat pod tlak. "Přišel jsem do Readingu na hostování za nemalé peníze a čekali ode mě góly, které nepřicházely tak, jak bych chtěl já i všichni ostatní. Takže jsem se možná pod tlak dostal i trochu sám. Člověk si přestane věřit a někdy ty šance třeba řeší zbrkle," přiznal Vydra.

Nemůže si vynachválit kouče Briana McDermotta a jeho velkou podporu. "Zastal se mě i před novináři, když začali řešit, že nedávám góly. On je hodně komunikativní, často se mnou mluví. Pořád se mi snažil radit. Říkal, ať jsem v klidu. Byl rád, že se do šancí dostávám, a po každém zápase se mi snažil vysvětlit, co bylo dobře a co špatně. Vycházíme spolu perfektně a jsem rád, že máme takového trenéra," uvedl bývalý hráč Jihlavy, Ostravy nebo Udine.

Se spoluhráči ještě chce zabojovat o příčky zajišťující play-off, přestože na ně patnáctý Reading ztrácí už dvanáct bodů. "Výsledky jsou jako na houpačce, ale herně jdeme nahoru. Ztráta je poměrně velká, ale do konce je ještě hodně zápasů a stát se může všechno. Rozhodně nic nevzdáváme," prohlásil Vydra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články