Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dovalil: Bál jsem se, že už by taková nabídka nemusela přijít

Praha - Trenér Jakub Dovalil opustil pozici hlavního skauta v pražské Slavii a ve své kariéře bude pokračovat ve Spojených arabských emirátech. Dovalil připustil, že šlo o těžké rozhodnutí. Nakonec rozhodlo to, že by se taková nabídka už nemusela objevit.

"Nabídku jsem dostal před Vánocemi a rozhodování bylo v takových vlnách. V jednu chvíli jsem se těšil, pak jsem zase byl špatný z toho, že to tady ve Slavii opustím. Nakonec rozhodlo, že jsem v roce 2010 propásl možnost odejít do Hoffenheimu a bál jsem se, že už by třeba taková nabídka nemusela přijít," vysvětlil Dovalil.

Dovalil skončil po loňském mistrovství Evropy u české jednadvacítky, od října byl ve funkci hlavního skauta Slavie. Podílel se na zimní přestavbě kádru, jež se nesla ve znamení výrazného posilování. "Bylo to pro mě moc těžké rozhodování, protože poprvé v životě odcházím od rozdělané práce, což jsem nikdy předtím neudělal. Na druhé straně mě vždy lákala nabídka práce v zahraničí, v atraktivním prostředí, s cizím jazykem a odlišnými typy hráčů. Ta šance vyzkoušet si něco nového nakonec převážila a rozhodl jsem se odejít," uvedl Dovalil.

Je nám líto, video expirovalo.
U jednadvacítky končí Dovalil, Pelta jej chce nahradit Lavičkou

Byl však připravený i na to, že ho Slavia neuvolní. "Pobavili jsme se o tom a chtěl bych poděkovat panu Šimáněmu a Davidu Trundovi, že mě v tom rozhodnutí podpořili s tím, že vnímají, že je to pro mě šance a že získané zkušenosti můžu třeba někdy uplatnit zpátky ve Slavii. Chtěl bych poděkovat i panu Tvrdíkovi, že mě pustil, i když z našeho osobního rozhovoru mi bylo jasné, že ho to netěší. Mám radost i z toho, že mi všichni řekli, že mám dveře ve Slavii do budoucna otevřené," dodal.

Nyní ho však čeká podobná výzva, jaké čelil u české jednadvacítky. "Budu hlavním trenérem dvacítky a cílem má být účast Spojených arabských emirátů na mistrovství světa dvacetiletých, které se koná příští rok v Koreji," upřesnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články