Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Neapol zvládla přestřelku se Sampdorií a drží se v čele, Juventus opět vyhrál

Řím – Že to Neapol s útokem na titul myslí vážně, potvrdilo také utkání se Sampdorií Janov. Lídr italské ligy svého soupeře porazil 4:2 a připsal si pátou výhru v řadě. Ještě lepší sérii drží Juventus, který ztrácí na první místo dva body. Obhájce titulu zdolal AS Řím 1:0 a zvítězil pojedenácté za sebou. Tři body si po dvou porážkách připsala Fiorentina, jež udolala FC Turín 2:0 a posunula se na třetí místo o skóre před Inter. Ten ztratil vítězství s Carpi v nastavení a remizoval 1:1.

Neapol vykročila za dalším vítězstvím hned v úvodu. V deváté minutě dostal hosty do vedení 21. gólem v sezoně argentinský kanonýr Higuaín, o chvíli později z penalty zvýšil Insigne. Sampdoria dokázala snížit v závěru poločasu, když se po pěkné kombinaci prosadil Correa.

Vyrovnat se ale domácím nepodařilo. V 59. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Cassani a minutu nato zvýšil na 3:1 pro Neapol Hamšík. Sampdoria sice znovu vstřelila kontaktní gól zásluhou Edera, definitivně ale stvrdil vítězství hostů střídající Mertens. Janovští z posledních tří duelů nezískali ani bod.

V Turíně viděli fanoušci v prvním poločase jen několik střeleckých pokusů, se kterými si oba gólmani bez problémů poradili. První větší šanci si vypracoval až v 69. minutě domácí Juventus, Evrovu střelu však brankář Szczesny zneškodnil.

Z druhé příležitosti už Juventus skóroval: Pogba nahrál za obranu Dybalovi a argentinský útočník vstřelil 12. gól v sezoně. AS Řím poprvé po šesti zápasech nebodoval.

V 39. minutě zápasu Inter Milán - Carpi napřáhl ke střele domácí záložník Perišič, jeho pokus Suagher tečoval přímo k Palaciovi, který zakončil do odkryté branky. Inter ale o vedení přišel v první minutě nastavení, přestože soupeř hrál po vyloučení Pasciutiho v deseti. Po Biancově povedené přihrávce se trefil Lasagna. Inter tak z posledních tří zápasů získal pouze dva body.

První šanci zápasu ve Florencii si připravil turínský navrátilec Immobile, jeho hlavička ale nebyla přesná. Skóre otevřel v 24. minutě Iličič, na jehož přímý kop brankář Ichazo nedosáhl. Slovinský reprezentant se trefil podesáté v sezoně.

Turín po změně stran sice přidal na aktivitě, domácí ale sedm minut před koncem definitivně pojistili tříbodový zisk. Po Pasqualově rohovém kopu se hlavou prosadil stoper Rodríguez.

Římské Lazio otočilo zápas s Chievem Verona, s nímž prohrávalo už od páté minuty po trefě Cesara. V druhém poločase ale převzali otěže domácí a i díky dvěma brankám Candrevy zvítězili 4:1 a pošesté v řadě bodovali.

Hellas Verona ani v 21. kole nedosáhl na první výhru v sezoně, když remizoval 1:1 s FC Janov, za který poprvé nastoupily posily Suso a Cerci.

Italská fotbalová liga - 21. kolo:

Frosinone - Bergamo 0:0, Empoli - AC Milán 2:2 (32. Zieliňski, 61. Maccarone - 8. Bacca, 48. Bonaventura), Fiorentina - FC Turín 2:0 (24. Iličič, 83. Rodríguez), Hellas Verona - FC Janov 1:1 (39. Pazzini - 19. vlastní Coppola), Inter Milán - Carpi 1:1 (39. Palacio - 90.+1 Lasagna), Lazio Řím - Chievo 4:1 (66. z pen. a 81. Candreva, 72. Cataldi, 90.+6 Keita - 5. Cesar), Palermo - Udine 4:1 (35. Quaison, 56. Hiljemark, 77. Lazaar, 87. Trajkovski - 79. Théréau), Sampdoria Janov - Neapol 2:4 (45. Correa, 73. Eder - 9. Higuaín, 18. Insigne z pen., 60. Hamšík, 79. Mertens), Sassuolo - Boloňa 0:2 (68. Giaccherini, 90.+4 Floccari), Juventus Turín - AS Řím 1:0 (77. Dybala).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články